En zararlı ve tehlikeli peynir seçildi: Ve herkes onu yiyor...

Sert peynirlerle karşılaştırıldığında işlenmiş eritme peynirler daha fazla sodyum içerir, bu da onları hipertansiyon ve diğer kalp-damar hastalıkları olan kişiler için istenmeyen bir besin haline getirir. Yumuşak peynir, fazla miktarda kimyasal (E) ve fosfatlı gıda katkı maddeleri ve bol miktarda tuz içerir.


Üreticilerin mağazadan satın alınan işlenmiş eritme peynirlere çok fazla kimyasal eklediğini bilmek çok önemlidir.Doktorlar, işlenmiş eritme peynirin bir başka tehlikesini de yüksek kalorili içeriği olarak adlandırıyor -ve ürün büyük miktarda yağ içeriyor.

Ayrıca etikete de dikkat etmeniz gerekiyor artık doğal peynir dışında her şeyi içeren birçok peynir ürünü üretiliyor. Ucuzdurlar ve kanunen süt yağı ikamelerinden yapılmış ürünler olarak etiketlenirler. Ancak görünüşte iyi işlenmiş peynirler bile genellikle düşük kaliteli veya bayat hammaddelerden yapılır.

Peynir eritme tuzları kullanılarak eritilir. İdeal olarak bu sitrik asit olabilir, ancak esas olarak fosforik ve tartarik asitlerin sodyum tuzları kullanılır. Özellikle gastrointestinal sistem hastalıklarından muzdarip insanlar ve çocuklar için çok zararlıdırlar. Bu nedenle işlenmiş peynirlerin 12 yaş altı çocuklara verilmesi genellikle önerilmez.

Ne kadar yumuşak ve yumuşak olursa, eritme tuzlarıyla o kadar fazla işleme tabi tutulur.

Yaşam Haberleri