En Çok Kış Aylarında Yapıyoruz! Hastalıklara Resmen Davetiye... Bu Alışkanlığı Bir An Önce Bırakmamız Gerekiyor

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte bazı hastalıklarda artış gözleniyor fakat bu kez gribal enfeksiyonlardan bahsetmeyeceğiz. Kış soğuklarında çorapla yatağa girenlerdenseniz bu alışkanlığı bırakmanız için çok geçerli nedenler var. Çorapla yatağa girmek birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Kış aylarında sıkça tekrarlanan bir aktivite olan çorapla uyumak ise tehlike listesinde 1. sırada yer alıyor. uyumadan önce ayakları üşümesin diye yatağa çorapla girenler bu zararını öğrendiklerine çok üzülecekler. Geceleri uyumadan önce çoraplarınızı çıkarmadan uyuduğunuzda bu durum beraberinde bazı sağlık sorunlarını getiriyor. Çorapla uyumanın zararları saymakla bitmiyor.

Bunun nedeni ise çorapların gün içerisinde halihazırda kullanılmış olması ve zararlı mikroorganizma gelişiminin çorapta çok kolay oluşu.

Gün içerisinde kullanılan çoraplar ile yatağa yattığınız zaman çoraptaki zararlı bakteri ve mikroorganizmalar yatağa geçiyor. Bu şekilde de sizler gece uyurken aynı bakteri ve organizmalar çoğalarak vücudunuza geliyor. Bu durum ise hem bağışıklığın yüksek ölçüde düşmesine hem de sistemsel hastalıklara neden oluyor. Geceleri uyumadan önce ayakların yıkanması ve çorapların çıkarılmış olması en sağlıklısı olarak görülüyor.

Bir başka neden olarak ise geceleri terleyen ayaklarda mantar oluşabilme tehlikesidir. Gündüz ayakkabı ve çorap içinde kalan ayakların gece çıplak şekilde hava alması önemli.

Son olarak dikkat çekilecek nokta ise çorapla uyumanın dolaşımı engellemesi! Çorapsız yatarak ayağınızdaki kılcal damarlara daha kolay kan gitmesini sağlamanız gerekir.

Yaşam Haberleri