Elektrikli süpürgenin hayatı çok daha kolaylaştıracak 4 gizli işlevi: Çok az kişi bunu biliyor

Temizlemenin yanı sıra, bu ev cihazının tüm ev hanımlarının kesinlikle beğeneceği son derece kullanışlı başka işlevleri de vardır...


Elektrikli süpürgeyi başka nasıl kullanabilirsiniz ?
Elektrikli süpürgenin dört gizli işlevi nedir: Neredeyse hiç kimse bunu bilmiyor

Kayıp eşyaları bulun:

Bu yöntem halı üzerinde veya mobilya altında kaybolan küçük bir eşyayı bulmak için ideal olacaktır. Örneğin, bazı mücevherlerinizi kaybettiniz ve dairenin her yerinde bir büyüteçle biblo aramak için saatler harcamak yerine elektrikli süpürge kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için hortumun üzerine bir naylon çorap koyun, daha sıkı oturacak şekilde elastik bir bantla sabitleyin ve elektrikli süpürgeyi açın. Zeminde kaybolan küçük bir nesne, cihazın çalışması sırasında kumaşın içine sıkışacaktır.

Halıdaki tahribatları giderin:

Bu tür izler genellikle ağır mobilyalarda ortaya çıkar ve evin genel estetiğini bozar. Ve elektrikli süpürge yardımıyla bu sorundan anında kurtulacaksınız. Bunu yapmak için çukurların üzerine buz parçaları koymanız, tamamen eriyene kadar beklemeniz ve gerekli yerleri süpürmeniz gerekir. Bu sayede halının havını yüzeye çekmiş olacaksınız ve göçükler kaybolacaktır.

Yastıkları yenileyin:

Yastıkların yıkanmaması için elektrikli süpürge ile temizlenebilir. Biraz toz veya soda alıp yastıkların üzerine serpin, üzerinden nemli bir süngerle geçin ve bir saat bekletin. Sonra onları süpürün, sonuç sizi hoş bir şekilde şaşırtacak.


Pencereleri temizleyin:

Yaz aylarında pencerelere sıklıkla toz yerleşir ve her seferinde yıkamamak için elektrikli süpürge de işe yarayacaktır. Aleti pencerelerin ve çerçevelerin üzerinde gezdirin; toz izi kalmayacaktır. Daha sonra cama parlaklık kazandırmak için özel bir ürünle silin.

Elektrikli süpürgeyle ne temizlenemez?

Saçlar: Saçlarınızı düzenli olarak elektrikli süpürgeyle temizliyorsanız, kıllar fırçaya dolanacağından emiş gücü azalabilir. Bu nedenle temizlik öncesinde halı veya zemin yüzeyinin üzerinden fırça veya ıslak sünger ile geçerek cihazın içerisine girmemesini sağlamalısınız.
Kahve döküntüsü: Elektrikli süpürgenin ıslak karışımları, özellikle de kahve telvelerini temizleme işlevi yoktur. Bu, filtrenin tıkanmasına ve içeriye nem girmesine neden olabilir.
Cam parçaları: Cam veya seramik parçacıkları bir ev aletini kırabilir veya bir çöp torbasını yırtabilir.

Yaşam Haberleri