Elektrik süpürgesinin ömrünü kısaltan 5 hata! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz

Elektrik süpürgesi, ev temizliğinde sık sık tercih edilen araçlardan biri olarak ön plana çıkabiliyor. Ancak meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz da dedirtebilen bazı yöntemler, elektrik süpürgesinin ömrünü kısaltabiliyor. İşte detaylar…

Elektrik süpürgesi hemen hemen her evde kullanılabiliyor. Ancak bazı noktalara dikkat edilmediğinde, elektrik süpürgesinin ömrü kısalabiliyor. Bu nedenle elektrik süpürgesinin kullanımı esnasında bazı noktalara dikkat edilmesi tavsiye edilebiliyor.

ELEKTRİK SÜPÜRGESİNİN ÖMRÜNÜ KISALTABİLEN 5 HATA

Elektrik süpürgesini kullanırken yapılabilecek 5 hata, meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz bile dedirtebiliyor. Nitekim söz konusu süpürgenin ömrünü kısaltabilen 5 hata aşağıda yer alıyor.

Toz Haznesi: Toz hanesinde biriken tozlar ve kirler, süpürgenin performansını düşürebilir. Bu sebeple düzenli olarak boşaltılması ve temizlenmesi önerilir.

Filtre Temizliği: Elektrik süpürgesinin filtreleri tozu ve kiri tutabilir. Ancak zamanla tıkanabilir ve süpürgenin yavaşlamasına sebep olabilir. Bu nedenle filtrelerin düzenli bir şekilde temizlenmesi ya da değiştirilmesi önerilir.

Kablo ve Fiş: Elektrik süpürgesini kullanılırken kablosuna dikkat edilmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca bükülmesi ya da sıkıştırılması önerilmiyor. Bunun yanı sıra fişi çekilirken yavaşça çekilmesi tavsiye ediliyor.

Aşırı Yükleme: Süpürge uzun süre çalıştırılırsa ya da ağır nesneler süpürülürse zarar görebilir. Bu nedenle süpürgenin gücüne göre kullanılması önerilir.

Uç Kullanımı: Elektrik süpürgesinin uçları, yüzeylere göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle temizlenecek zemine uygun ucun kullanılması tavsiye edilir.

Yaşam Haberleri