El yazınız ile karakter analizi: İşe alımlarda da bu yöntem kullanılıyor. Yazı stiliniz karakterinizi acımasızca ele veriyor

İtalik mi yazıyorsunuz, sola eğik mi yazıyorsunuz? Bu yazı stilleriniz ile aslında kişiliğinizi de ele verdiğinizi de biliyor musunuz? Karakter analizi yapmak için çok pratik bir yöntem sunan bu el yazısı testleri, şirketlerin de çok fazla başvurduğu yollardan birini oluşturuyor. İşte yazı tarzından karakter tahlili için değerli bilgiler...

Sağa eğik, sola eğik, italik ya da silik çizgilerle yazanların her biri için bir karakter noktası belirtebiliriz. Acaba siz de sağa eğik yazdığı için kararlarınıza duygularınızı katıyor olabilirsiniz. L, T ve H harfleri, hırs ve iktidar sırlarının size anlatılamayacağını gösteriyor. Yazı karakteriniz ile hangi kişilik özelliklerinizi anlatıyor olabilirsiniz?

Üç bin yıl önce Çinliler tarafından geliştirilen ve birçok kültür ve uygarlık tarafından kabul gören el yazısı bilimi (grafoloji) iş hayatında da sevilerek kullanılıyor. Grafoloji, işe alımlarda patronlara yardımcı olan ipuçları paylaşıyor.

1. Karakter, davranış ve eğilimleri tahmin ediyor.

Eleman seçme ve yerleştirme süreçleri, mülakatlar, ekip kurma çalışmaları ve kariyer planlaması konularında sık başvurulan, güvenilir bir yöntem.

2. Şirketler başvuruyor.

Çok uluslu şirketler bu yolu çok seviyor. El yazısının kişinin sosyo-ekonomik kökenini, yaşama biçimini, hayattaki duruşunu ve eğitimini yansıttığı Fransa gibi ülkeler bilimsel olarak kabul görüyor. Şirketler, yüzde 80 oranında el yazısından kişilik tahlili yapıyor.

3. Zihnimizi yansıtıyor.

Hangi ülkede ya da lisanda olursanız olun düşüncelerinizi, el yazısıyla kağıt üzerine yansıtıyorsunuz. Yazı şekilleri de bunu gösteriyor.

4. Belli noktalar karakterimizi ele veriyor.

Karakter analizinde, yazınızdan noktalar kullanılıyor. Bunlar...

5. Sağa eğik yazıyorsanız iletişiminiz kuvvetli.

Bu kişiler satış yapmaya, kontrolü elinde tutmaya, sevilmeye, destekçi olmaya yatkın. Sağa çok eğiyorsanız kararlarınızda duygularınız da etkili.

6. Yazının dikliği bağımsız kişilik demek.

Bağımsız hatta başına buyruk bir kişisiniz demek.

7. Sola eğik yazıyorsanız doğrucu şirinsiniz.

Solak olmadığınız halde sola eğik yazabiliyorsanız başkalarının sizi herhangi bir söz vermeye zorlamasından da hoşlanmıyorsunuz anlamına geliyor.

8. Büyük yazılılar, dışa dönük ve dost tavırlı.

Kendilerine çok güveniyorlar.

9. Küçük yazılılar, çok mantıklı.

Akademik ve zihinsel uğraşılardan hoşlanan kişilerde bu tip el yazısı görülür.

10. Yazınız küçük ve narinse çekingen ve içe dönüksünüz.

Kendinizle aynı statüde olmayanlarla pek iyi iletişim kuramıyorsunuz. Toplumda kabul görmüş kuralları yıkmak konusunda zorlanıyorsunuz.

11. Koyu harflerle yazanlar sözlerine sadık!

Çok koyu harfler aynı zamanda gerginlik ve karamsar bir ruh hali de demek. Yani önce tepki gösterip sonra soru sorguya çekiyorlar.

12. Çok silik ve ince yazmak, hassas ruhun işareti.

Ayrıca kaba saba ve şekilsiz yazıyorsanız sönük bir yaşamınız da var demek.

13. L, T ve H harflerine önemli.

Bu harflerin üst kısımlarının uzun olması hedef ve hırsın mevcudiyetini gösteriyor. Üst taraf fazla uzunsa gerçek dışı beklentileriniz de var demek. Bu harflerin üst tarafının oranlı bir şekilde kuyruklu olması ise detaycı düşünce, hayal gücünü makul kullanmak anlamlarına geliyor.

14. G, Y, P harflerinin kuyruğu dikse sabırsızsınız.

Kuyruğun basık bir şekilde yuvarlanması, saldırganlık ve yüzleşememe demek. Tam bir kanca oluyorsa güven duymaya ihtiyacınız olduğunu gösteriyor.

15. Kelimeler arasına çok ara vermek, nefes çığlığı.

Aranın az olması ise başkalarıyla olmaktan hoşlanmak demek.

16. Satırlarınızın arası açıksa olaylara sakin ve geniş düşünce tarzında olmanız demek.

Satır aralarının dar olmasıysa, hareketi sevdiğinizi ve eylemin içinde olmaktan hoşlandığınızı gösteriyor.

17. Sayfanın sol tarafında geniş boşluk koymak, hareketli kişilik.

Soldaki mesafenin az olması ise temkinlilik ve hazır olmayınca yapılacak işte zorlanmak ve bu durumdan kaçmak isteğini dışa vuruyor.

18. Sağda geniş boşluk bırakmak, bilinmezlikten korkmak demek.

Sağ taraftaki boşluğun az olması ise sabırsızlığı gösteriyor. Hemen işe başlayıp bitirmek istiyorsunuz da diyebiliriz.

Yaşam Haberleri