Düzenli Olarak Yapanların Telefonları Fişek Gibi Hızlanıyor! Telefonun Belleğinde Yer Açıyor

Özellikle hafıza kartı düşük olan akıllı telefonlar, hafızasının çok kısıtlı olması nedeniyle sınırlarına hızla ulaşıyor. Entegre bir işlev, yalnızca tek bir tıklamayla büyük miktarda bellek boşaltıyor.

Ucuz bir cep telefonuna sahip olan ve hafıza kartı takmayan kullanıcılar, hızla depolama kapasitesinin sınırlarına ulaşacak.

Ancak ön bellek boşaltmanın basit yolları vardır.

Birçok kullanıcının bu basit seçeneğin farkında olmadığı görülüyor. Aslında, ABD teknoloji portalı Android Authority tarafından yapılan bir anket, ankete katılanların neredeyse yarısının telefon belleğini boşaltmak için bu seçeneği hiç kullanmadığını gösteriyor. Sadece birkaç tıklamayla uygulamalarınızın önbelleğini nasıl temizlersiniz?

ÖN BELLEK NASIL TEMİZLENİR?

Google Chrome veya Opera gibi tarayıcı uygulamalarının yanı sıra sosyal medya da bundan özellikle etkilenir ve genellikle birkaç GB boyutunda önbelleklere sahiptir. Bunları arada sırada silerseniz, büyük miktarda depolama alanı serbest kalır.

Bir uygulamanın önbelleğini temizlemek için Ayarlar'daki bilgi sayfasına gidin. Burada uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını gösteren bir giriş bulacaksınız. Buna tıklayın. Daha sonra önbelleğin ne kadar büyük olduğunu göreceksiniz ve tek tıklamayla temizleyebilirsiniz.

Alternatif olarak uygulama çözümlerini kullanabilirsiniz. En popüler temizleme uygulamalarından biri SD Maid'dir; ücretsiz Android uygulaması, reklamsız kullanılabilir.

Yaşam Haberleri