Düşünmekten Gözüne Uyku Girmeyenler Buraya: Nedeni Bu Olabilir mi?

Koltukta, televizyon karşısında çok rahat uykuya dalabiliyorken kendinizi yatağa girdiğinizde düşünmekten geri bırakamıyorsanız sebebi aslında bu olabilir. Her çözümü deneyen ancak başarılı olamayan kişiler için bu bilgiler altın değerinde olabilir...

Koltukta rahatça uyuyorsunuz ama gözleriniz yatağa girince fal taşı gibi açılıyor mu? Yatağa girdiğinizde kendinizi düşünmekten alıkoyamıyor musunuz?

Kuzuları saymaktan uyku hapı kullanımına kadar her yolu deneyen ancak başaramayanlara NLP Uzmanı Zihin Eğitmeni Burak Dalgül'den yorum geldi. Dalgül, uyku sorunu yaşayanların yatağa girdiklerinde kaygı, endişe ve korkularını sorgulamaya başladığını ve uykusuzluklarının çoğunlukla bu nedenlerden kaynaklandığını belirterek, "Yatak,uyumak ve dinlenmek için gittiğiniz bir yerdir, toplantı salonu değil" dedi.

Burak Dalgül konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

YATAĞINIZ BİR TOPLANTI SALONU DEĞİL

Uykuya dalamamaktan ve uykusuzluktan şikayet eden insanlar hiçbir zaman neden uykuya kolaylıkla dalamadıklarını hiç sorgulamazlar. Aksine düşündükleri tek şey uykusuzluğun ta kendisidir.

Aksine neden uykuya dalamadıklarını sorgulamaya başladıkları an fark edecekleri ilk şey; uyumak için gittikleri yatağı, tüm günün analizini yaptıkları bir yer olarak görmeleri olacaktır. Yatak, dinlenmek ve uyumak için gidilen bir yerdir. Aksine yatak, günü zihninizle hikayeler yaratarak analiz yapacağınız bir toplantı salonu değildir.

YATARKEN ZİHNİNİNZİN ESİRİ OLMAYIN

Gün içerisinde durmadan konuşan bir zihin sizce yatağa yattığı zaman susar mı? Tabii ki susmaz! Peki neden insanların zihinleri gece-gündüz yatakta bile durmadan konuşur? Çünkü insanlar hayatlarının tamamındaki gerçek ve tek patronun farkında olmadan kendilerinin yarattıkları zihin yapılarının olduğunun farkında değildir. Nasıl bir arkadaşımızın herhangi bir konuda fikrini sorduğumuzda her seferinde ‘sen nasıl istersin!’ diye cevap veriyorsa aynı durum bizim zihnimizle olan ilişkimizde de geçerli. Uykuya kolaylıkla dalamayan insanların tamamı zihinlerine her daim ‘Sen nasıl istersin!’ diyen insanlar. İnsanlar zihinlerini eğitmedikleri sürece tek patron zihinleridir. Tüm gün zihinlerinin esiri olarak yaşarlar ve aynı süreç yatakta da devam eder.

KAYGILAR KORKULAR ENDİŞELER

Son zamanlarda uykuya dalamama sorununu yaşayan insanların sayısının artmasındaki nedenlerin en önemlisi, insanların çoğunun tüm günü zihinlerinde kaygı, endişe ve korkularla yaşaması. Oysaki kişi kaygı, endişe ve korkularını sorgulama ve bilgi eksikliğinden dolayı zihniyle kendisi farkında olmadan yaratır.”

Yaşam Haberleri