Duş Alırken Herkes Bu Hatayı Yapıyor! Genç Adamın Boynu Kırıldı

Duş alırken suyun sıcaklık seviyesini dengelemek oldukça zor olabiliyor. Bu durum bazı zamanlarda sıcak sudan aniden soğuğa, bazen de soğuk sudan aniden sıcağa geçişlere yol açarken, herkesin yaygın olarak yaşadığı bu durum genç bir adamın boynunun kırılarak 12 hafta boyunca yatağa mahkum yaşamasına neden oldu.

Doğuşta sıcak ve soğuk su ayarını istediği dengede yapamayanların sayısı milyonları aşıyor. Aslında herkes tarafından karşılaşılan bu durum, bazılarımız için korkunç sağlık problemlerine neden olabilir.

Kimi zaman suyun dengesini istediğiniz ayara çekmek isterken siz, kimi zamanlarda ise doğalgaz kombisi kendi kendine suyu aniden sıcak ve soğuk seviyelere çekebilir. Afganistan'da görev yapan 33 yaşındaki bir asker, duş aldığı sırada sıcak suyu aniden soğuğa çevirdi.

Bu durum üzerine vücudunda büyük bir şok etkisi yaşayan 33 yaşındaki Adrian Scott nefes almakta zorlandı ve bayıldı.

Konuya ilişkin "Suyu soğuğa çevirdiğimi ve sonra yerde uyandığımı hatırlıyorum" ifadelerini kullanan Scott, "İlk başta kendimi bayılttığımı sandım. Sırtım çok ağrıyordu ama sonra başımı hareket ettiremediğimi fark ettim." dedi. Sıcaklıktaki ani bir düşüş ciltteki kan damarlarının kapanmasına ve kalp atış hızınızın artmasına neden olabilir.

BOYNUNUN KIRILDIĞINI ÖĞRENİNCE HAYRETE DÜŞTÜ

Scott, "Doktorlar boynumu kırdığımı söylediler. Doktorlar bayılmaya neden olabilecek tek şeyin, su sıcaklığındaki ani değişiklik nedeniyle vücudumun şoka girmesi olduğunu söylediler."

Yıllar boyunca kendimi canlandırmak için birçok soğuk duş aldım ama doktorlarla konuştuktan sonra bunların oldukça tehlikeli olabileceğini anladım" dedi.

Scott sözlerini şöyle sürdürdü: "Bana en az 12 hafta çalışamayacağım söylendi, ancak doktorlar hala uzun vadeli zararın ne olacağını bilmiyorlar. Ev kredisi ödemelerimi ve otomatik ödemelerimi karşılamak için arabamı sattım. Birikimlerim tükendi Şu anda pek fazla yardıma hakkım yok bu yüzden ortağım bir bağış toplama etkinliği başlattı."

Yaşam Haberleri