Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını neye yatırıyor?

Ultra yüksek net değere sahip bireylerde varlık yönetimi şirketi. Wrise'ın CNBC tarafından alıntılanan verilerine göre, dünya çapında santim milyonerlerin nüfusu yaklaşık 28.420 civarında ve büyük ölçüde New York, Los Angeles, Londra ve Pekin'de yoğunlaşıyor.

Ultra zenginler geri kalanımızın sırtından geçiniyor ve onların yatırım stratejileri de ortalama bir yatırımcının portföyünden oldukça farklı görünüyor. Wrise Wealth Management Singapur'un CEO'su Kevin Teng, "Resmi bir eşik olmamasına rağmen, sentimyonerler veya toplam net serveti 100 milyon dolardan fazla olan kişiler %0,001 kulübüne girmenin iyi bir göstergesidir" diyor.

Teng, "Bu şehirler sağlam finansal altyapıya, canlı girişimci ekosistemlere ve kazançlı emlak piyasalarına sahip, bu da onları ultra zenginler için cazip yerler haline getiriyor" diyor. "Ve bu 'süper zenginlik' demografisi, yatırımlar söz konusu olduğunda seçicidir" diyor. “Bugün zengin olma, hızlı ve likit olmayan şeylere yatırım yapmıyorlar. Örneğin, bu aslında halka açık hisse senetleri yapmadıkları anlamına geliyor" diyor özel bir aile yatırım fonu olan Dandrew Partners'ın CEO'su Salvatore Buscemi. “İster inanın ister inanmayın aslında kriptoya yatırım bile yapmıyorlar. Buscemi, CNBC'ye yaptığı açıklamada, aradıkları şeyin miraslarını ve servetlerini korumak olduğunu söyledi.

Gayrimenkul

Sonuç olarak, milyonerlerin portföylerinde genellikle "çok güçlü, istikrarlı gayrimenkul parçaları" yer alıyor, diyor Buscemi. Bu zengin bireyler, genellikle son 15 yılda inşa edilen "ödül varlıkları" veya yatırım sınıfı varlıklardan oluşan A Sınıfı mülklere yöneliyor. Ultra yüksek net değerli girişimciler ve yatırımcılardan oluşan bir ağ olan Tiger 21'in kurucusu ve başkanı Michael Sonnenfeld, CNBC'ye gayrimenkul yatırımlarının genellikle bu kişilerin portföylerinin yüzde 27'sini oluşturduğunu söyledi.

2. Yatırım aracı olarak aile şirketleri

Küresel varlık istihbarat firmasında analist olan Andrew Amoils, "Bu tür bir servete sahip insanlar genellikle paralarını, miras, ev faturaları, kredi kartları, birinci derece aile harcamaları vb. dahil olmak üzere her şeyi idare eden ayrı aile şirketlerinden yönetiyorlar" diyor. Yeni Dünya Zenginliği. Amoils, "Bu aile şirketlerinin genellikle hızlı büyüyen girişimlere yatırım yapan hayırseverlik ve risk sermayesi bölümleri var" diyor. Dünya çapındaki aile ofislerinin sayısı 2019'dan bu yana üç katına çıktı ve yaklaşık 6 trilyon dolar ile geçen yıl dünya çapında 4.500'ü aştı. Dolarla yönetilen varlıklar birleştirildi.

3. Alternatif yatırımlar

Dandrew Partners'tan Buscemi, ultra yüksek net değere sahip kişilerin de profesyonel spor takımlarından hisse satın alma potansiyelini araştırdığını söyledi. "Bu, içine girilmesi çok ama çok dar görüşlü bir grup ve paradan çok daha fazlasını gerektiriyor" diyor. Buscemi, bu zengin bireylerin benzer statüdeki insanlarla kaynaşmak istemesi nedeniyle ayrıcalıklı olmanın büyük bir çekicilik olduğunu açıklıyor. Bir spor takımında hisse sahibi olmanın bu bireyler için statülerini meşrulaştırmanın bir yolu olduğunu söylüyor.

Uzman, Amerikalı iş adamı ve milyarder Jerry Jones'un 1989'da Dallas Cowboys'u satın almasına benzer şekilde, "ABD'de bir NFL takımı satın aldığınızda şövalye olursunuz" diye hatırladı. Wrise'dan Teng ayrıca insanların %0,001'inin sabit gelire, özel krediye ve alternatif yatırımlara daha fazla ilgi gösterdiğini kaydetti. Yatırımcıların geleneksel piyasaların dışında getiri kaynakları aramasıyla özel kredinin güç kazandığını söyledi. Teng, "Bu eğilim, benzersiz risk-getiri profilleri sunan alışılmadık varlıklara yönelik artan iştahı yansıtıyor" diyor ve alternatif yatırımların risk sermayesi, özel sermaye ve gerçek varlıkları içerdiğine dikkat çekiyor.

Yaşam Haberleri