Dünyanın en uzun yaşayan insanları , 4 kolay stres atma tüyosunu paylaştı:

"Uzun ömürlülük "amacıyla bir nüfus bilimci ekibiyle birlikte bu ünlü asırlık insanları inceleyen yazar Dan Buettner'a göre, beş bölgenin sakinlerinin günün kaygılarından kurtulmak ve bir adım geri atmak için benzersiz tüyoları var.


Dünya çapında, sakinlerinin rutin olarak 100 yaşına kadar yaşadığı, 'Mavi Bölgeler' adı verilen beş bölge var.
Bu popülasyonları inceleyen uzmanlar, genetik piyangodan puan almak bir yana, uzun ömürlülüklerinin yaşam tarzları ve rutinleriyle derinden bağlantılı olduğunu düşünüyor.
Görünüşe göre bu noktalarda yaşayan insanlar var - Ikaria, Yunanistan; Loma Linda, Kaliforniya; Nicoya, Kosta Rika; Okinawa, Japonya; ve İtalya'nın Sardinya kenti kesinlikle doğru bir şeyler yapıyor olmalı.
Bu topluluklarda yaşamın temel direklerinden birinin daha az stresli hissetmenin yollarını bulmak olduğu ortaya çıktı.

Dan, "Stres, kronik inflamasyonun önde gelen nedenlerinden biridir . Aynı zamanda demanstan Alzheimer hastalığına kadar yaşa bağlı önemli sağlık sorunlarıyla da doğrudan bağlantıları vardır " diye yazdı .

Ancak çoğu kişi sakinleşmek için spor salonuna gidebilirken yazar, Blue Zone'luların zihinsel sağlıklarıyla ilgilenmek için ' vites küçültme' adını verdiği daha yumuşak bir yaklaşım sergilediğini belirtti.

İşte stresinizi atmak için asırlık biri gibi yapabileceğiniz 4 yol:

1. Şekerleme yapın

Öğleden sonra kipinin sadece kestirmedikçe huysuzlaşan küçük çocuklar için olduğunu düşünebilirsiniz.
Dan'e göre "öğleden sonra uykusu sırasında tüm köy ölüyor".
Günlük rutininize biraz şekerleme eklemenizi önerdi; ancak çalışma programınız buna izin vermiyorsa, hafta sonu şekerleme yapmak için zaman ayırabilirsiniz.
Dan, düzenli olarak kestirmenin insanların kalp hastalığı riskini azaltmasına yardımcı olabileceğini öne süren bir İsviçre araştırmasına atıfta bulundu .
Öğleden sonra uykusunun kalbinize yardımcı olmasının yanı sıra stres hormonlarınızı da dengeleyebileceğini ekledi.
Diğer araştırmalar şekerlemelerin demans riskinizi de azaltabileceğini öne sürerken, bir başka araştırma da yatağa 30 dakikadan fazla girmemenizi tavsiye etti .

2. Mutlu saatler geçirin
Zihinsel sağlığınız üzerinde en iyi sonuçları elde etmek için bunu Sardunya usulü yapıp yalnızca bir veya iki bardak içecekle sakinleşebilirsiniz.
Dan'e göre bu tür mutlu saatler birçok Sardunyalı için günlük bir olay.

3.Meditasyon veya hafif yürüyüşler yapın

Farklı meditasyon yöntemlerinden size en uygun olanı seçerek kendinizi “an”a bırakın!
Günlük hayatın karmaşası ve olumsuz duygularından arınmak için farklı yöntemlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Spor yapmaya çalışıyor, ancak düzenli olarak bu aktivitelere vakit ayıramıyor da olabilirsiniz. Her gün en vakitsiz zamanlarınızda bile yalnızca birkaç dakikalık meditasyon uygulaması ile zihninizi serbest bırakmanız mümkün. İster 5 dakika, ister 1 saat; tamamen size bağlı olan sürelerde yapacağınız meditasyon pratikleri ile stres, öfke gibi olumsuz duygulardan uzaklaşarak kendinize dönebilir, arındığınızı hissedebilirsiniz.

4. Geçmişinize saygı gösterin
Japonya'nın Okinawa kentinde atalara büyük saygı gösterilir .
Pek çok bölge sakini onlarla yakın bir bağ kurmak için elinden geleni yapıyor ve hatta her gün saygılarını sunmak için zaman ayırıyor.
Gerontolog Dr. Craig Wilcox'a göre bu eylem Okinawanlar'ın stresini azaltıyor çünkü endişelerini daha yüksek bir güce bıraktıklarını ve atalarının onları kolladığını hissetmelerini sağlıyor.
.

Yaşam Haberleri