Civetlerin Kahve Kirazlarını Tüketmesi
Civetler olgunlaşmış kahve kirazlarını diyetlerinin bir parçası olarak yerler. Kirazlar civetlerin sindirim sistemi boyunca geçerken, çekirdekleri acılığa neden olan proteinleri parçaladığına inanılan enzimlerle etkileşime girdiği düşünülür.
Bazen doğal akışında seyredildiği düşünülen bu durumda bazı durumlarda, civetler yakalanır ve kahve kirazlarıyla zorla beslenir, bu da hayvan refahı sorunlarına neden olur. Bu uygulama insanlık dışı olarak eleştirilir.
Dışkılama Süreci
Çekirdekler civet tarafından dışkılanır. Bu çekirdekler, civetin dışkısından toplanır.
Toplama ve Temizleme
Toplandıktan sonra çekirdekler dikkatlice temizlenir, dış kiraz ve sindirim materyalinin kalan izlerini gidermek için.
İşleme
Çekirdekler daha sonra geleneksel kahve üretim yöntemleriyle işlenir: yıkanır, kurutulur, kavrulur ve öğütülür, adeta normal kahve çekirdekleri gibi.
Kopi Luwak'ın fikri, civetin sindirim sistemindeki enzimlerin çekirdeklerin kimyasal yapısını değiştirdiği ve benzersiz tatlarla daha düz ve daha az asidik bir kahve elde edildiğine inanmaktır.