Dünyanın En İyi 50 Ekmeği! Listede Türkiye'den Sadece O Var!
CNN Travel, bazı kültürlerde 'ekmek' olarak adlandırılan 50 en iyi hamur işini seçti. Türkiye'den simit listede yer aldı. İşte dünyanın en iyi ekmekleri...
116
CNN Travel, dünyanın en iyi 50 'ekmeğini' işini seçti.
216
Ekmek tarihçisi ve 'Ekmek: Küresel Bir Tarih' kitabının yazarı William Rubel, ekmeğin katı bir tanımını yapmanın gereksiz, hatta ters etki yarattığını söyledi. Rubel "Ekmek, kültürünüz ekmeği nasıl tanımlıyorsa odur. Belirli bir unla yapılmasına gerek yok" dedi.
316
CNN Travel'in listesinde Türkiye'den simit de yer aldı.
416
Listede Türkiye'nin ünlü sokak lezzetlerinden biri olan simit için "Yanmış kabuk, ekmeklere hafif bir tatlılık katıyor" ifadeleri kullanılıyor. Yazıda ayrıca simitçilerin sokak sokak gezerek simit satmasının giderek azaldığına dikkat çekilirken simit tezgahlarının popülaritesinin arttığı belirtildi.
516
Biscuits, ABD
Tereyağı sürülmüş veya sosa damlatılmış bisküviler, Amerika Birleşik Devletleri'nin en bilindik lezzetlerinden biridir.
616
Tortilla, Meksika
Tortilla, Meksika, Orta Amerika, Karayipler, ABD ve Kanada'da mayasız ince ve yassı olup, mısır unu veya beyaz undan yapılan bir çeşit ekmektir.
716
Khachapuri, Gürcistan
Haçapuri, içi peynirle doldurulmuş ekmekten oluşan geleneksel bir Gürcistan yemeğidir.
816
Injera, Etiyopya
İnjera Afrika ülkelerinde çeşitli tahıllare hazırlanan bir mayalanmış yassı ekmek türüdür. Somali'nin kuzey bölgelerde lahooh olarak biliniyor. Etiyopya'da geleneksel olarak teff unundan, Somali de ise sorgum unundan yapılıyor ama darı, arpa ve pirinç de kullanılıyor.
916
Lavaş, Ermenistan
Ermenistan 'da UNESCO Somut Olmayan Miras olarak belirlenen lavaş, ülke kültürünün merkezinde yer alıyor.
1016
Shaobing, Çin
Huoshao olarak da adlandırılan Shaobing, kuzey Çin mutfağında pişmiş, mayasız, katmanlı bir gözleme türüdür. Shaobing, dolgulu veya dolgusuz, susamlı veya susamsız yapılabilir.
1116
Marraqueta, Şili
19. yüzyılda ve 20. yüzyılın başlarında Avrupalı göçmenlerin akını, buğday ekmeği geleneklerini Şili'ye getirdi ve ülkenin en sevdiği atıştırmalık bu kültürel çatışmadan türedi.
Dört loba bölünmüş marraqueta'nın iç kısmı soluk, yumuşaktır ancak her yerde bulunan rulo tamamen kabuuğuyla ilgilidir.
1216
Pão de queijo, Brezilya
Pão de queijo veya Brezilya peynirli ekmeği, Brezilya'da popüler bir atıştırmalık ve kahvaltı yemeği olan küçük, fırında peynirli rulo veya peynirli çörektir.
1316
Montreal bagel, Kanada
Bagel hamuru yumurta ve bal ile karıştırılıp el şekli verilen halkalar pişirmeden önce ballı suda kaynatılır. Yoğun, çiğnenebilir ve hafif tatlı olan bir hamur işi karşımıza çıkıyor.
1416
Luchi, Bangladeş
Kızgın yağa batırılan yumuşak buğday hamuru, ülkenin aromatik körileriyle mükemmel bir uyum sağlayan kabarmış, altın renkli bir gözleme haline geliyor.
Bangladeş'te kahvaltıda sıklıkla beyaz patatesli köri ile servis edilen popüler bir seçimdir.
1516
Dünyanın en iyi ekmekleri listesine buradan ulaşabilirsiniz.