×
  • Anasayfa
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Spor
  • Sağlık
  • Otomotiv
  • Sıcak Haber
  • Finans
  • Magazin
  • Özel Haber
  • Bilim ve Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Programlar
  • Tanıtım Bülteni
  • Eğitim
☰
  • Anasayfa
  • Yaşam

Dünyanın En İyi 50 Ekmeği! Listede Türkiye'den Sadece O Var!

CNN Travel, bazı kültürlerde 'ekmek' olarak adlandırılan 50 en iyi hamur işini seçti. Türkiye'den simit listede yer aldı. İşte dünyanın en iyi ekmekleri...

21 Şubat 2024 Çarşamba 12:42
116

CNN Travel, dünyanın en iyi 50 'ekmeğini' işini seçti.

216

Ekmek tarihçisi ve 'Ekmek: Küresel Bir Tarih' kitabının yazarı William Rubel, ekmeğin katı bir tanımını yapmanın gereksiz, hatta ters etki yarattığını söyledi. Rubel "Ekmek, kültürünüz ekmeği nasıl tanımlıyorsa odur. Belirli bir unla yapılmasına gerek yok" dedi.

316

CNN Travel'in listesinde Türkiye'den simit de yer aldı.

416

Listede Türkiye'nin ünlü sokak lezzetlerinden biri olan simit için "Yanmış kabuk, ekmeklere hafif bir tatlılık katıyor" ifadeleri kullanılıyor. Yazıda ayrıca simitçilerin sokak sokak gezerek simit satmasının giderek azaldığına dikkat çekilirken simit tezgahlarının popülaritesinin arttığı belirtildi.

516

Biscuits, ABD

Tereyağı sürülmüş veya sosa damlatılmış bisküviler, Amerika Birleşik Devletleri'nin en bilindik lezzetlerinden biridir.

616

Tortilla, Meksika

Tortilla, Meksika, Orta Amerika, Karayipler, ABD ve Kanada'da mayasız ince ve yassı olup, mısır unu veya beyaz undan yapılan bir çeşit ekmektir.

716

Khachapuri, Gürcistan

Haçapuri, içi peynirle doldurulmuş ekmekten oluşan geleneksel bir Gürcistan yemeğidir.

816

Injera, Etiyopya

İnjera Afrika ülkelerinde çeşitli tahıllare hazırlanan bir mayalanmış yassı ekmek türüdür. Somali'nin kuzey bölgelerde lahooh olarak biliniyor. Etiyopya'da geleneksel olarak teff unundan, Somali de ise sorgum unundan yapılıyor ama darı, arpa ve pirinç de kullanılıyor.

916

Lavaş, Ermenistan

Ermenistan 'da UNESCO Somut Olmayan Miras olarak belirlenen lavaş, ülke kültürünün merkezinde yer alıyor.

1016

Shaobing, Çin

Huoshao olarak da adlandırılan Shaobing, kuzey Çin mutfağında pişmiş, mayasız, katmanlı bir gözleme türüdür. Shaobing, dolgulu veya dolgusuz, susamlı veya susamsız yapılabilir.

1116

Marraqueta, Şili

19. yüzyılda ve 20. yüzyılın başlarında Avrupalı göçmenlerin akını, buğday ekmeği geleneklerini Şili'ye getirdi ve ülkenin en sevdiği atıştırmalık bu kültürel çatışmadan türedi.

Dört loba bölünmüş marraqueta'nın iç kısmı soluk, yumuşaktır ancak her yerde bulunan rulo tamamen kabuuğuyla ilgilidir.

1216

Pão de queijo, Brezilya

Pão de queijo veya Brezilya peynirli ekmeği, Brezilya'da popüler bir atıştırmalık ve kahvaltı yemeği olan küçük, fırında peynirli rulo veya peynirli çörektir.

1316

Montreal bagel, Kanada

Bagel hamuru yumurta ve bal ile karıştırılıp el şekli verilen halkalar pişirmeden önce ballı suda kaynatılır. Yoğun, çiğnenebilir ve hafif tatlı olan bir hamur işi karşımıza çıkıyor.

1416

Luchi, Bangladeş

Kızgın yağa batırılan yumuşak buğday hamuru, ülkenin aromatik körileriyle mükemmel bir uyum sağlayan kabarmış, altın renkli bir gözleme haline geliyor.

Bangladeş'te kahvaltıda sıklıkla beyaz patatesli köri ile servis edilen popüler bir seçimdir.

1516

Dünyanın en iyi ekmekleri listesine buradan ulaşabilirsiniz.

1616

Yaşam Haberleri

© 2005

Halk TV


‧ Anasayfa ‧ İletişim