Dünyanın en faydalı çayı seçildi: Birçok sağlık sorunundan kurtulmaya yardımcı oluyor

Bu masala çayıdır , tüm vücut sistemlerinin düzgün işleyişini yeniden sağladığında birçok sağlık sorununu aynı anda çözen geleneksel bir Hint içeceği. Masala çayının neyden yapıldığını, faydalarının neler olduğunu ve nasıl hazırlanacağını sizlere anlatıyoruz.

Böyle bir içecek, tüm vücut sistemlerinin düzgün işleyişini harekete geçiren çeşitli bileşenlerden hazırlanır.

Masala çayı neyden yapılır?
İçeceğin ana maddesi sıradan yaprak çaydır. Herhangi bir yabancı madde içermeyen büyük yapraklı siyah çay, evde yemek pişirmek için uygundur. İçeceğin faydalı özelliklerini ve tadını arttırmak için hala baharat eklemek gerekli olduğundan.

Tatlandırıcı olarak bal kullanmak en doğrusu, şeker ve tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. İçeceği daha zengin ve kremalı hale getirmek için şeker yerine yoğunlaştırılmış süt de eklenir. Çaya inek sütü eklenmelidir.
Masala çayının en önemli bileşeni baharatlardır. İçeceği diğerleri arasında tanınabilir kılanlar onlardır. Geleneksel masala çayı hazırlamak için zencefil, tarçın, kakule, Hindistan cevizi, karanfil ve karabiber kullanılır. Ancak baharatların bileşimi kişisel tercihlere göre değişebilir.

Masala çayının faydası nedir:
Çay, bileşiminde yer alan baharatlar sayesinde faydalı hale getirilmektedir. Her biri vücudun sağlığını kendi yolunda etkiler.

Çayın en faydalı özellikleri şunlardır:

Kalbin ve kan damarlarının düzgün çalışmasını ayarlar.
Beyin aktivitesini aktive eder ve demans ve Alzheimer hastalığına karşı korur.
Metabolizmayı hızlandırır ve sindirim süreçlerini iyileştirir.
Vücudun koruyucu fonksiyonlarını güçlendirir.
Yorgunluğu giderir ve rahatlatır.
Stresi hafifletir ve depresyonu önler.
Vücuttaki toksinleri ve yabancı maddeleri uzaklaştırır.
Ödemi giderir, kötü huylu tümörlerin oluşma olasılığını ortadan kaldırır.
Açlığı giderir ve vücuda uzun süre enerji yükler.
Hızlı uykuya dalmaya yardımcı olur, uykusuzluğu önler.
"Kötü" kolesterol seviyesini düşürür.
Kasları ve kan damarlarını güçlendirir, elastikiyetini arttırır.
Sinir sisteminin çalışmasını ayarlar.

Chai Masala nasıl yapılır: tarif
Bir içecek hazırlamak için aşağıdaki malzemeleri toplamanız gerekir:

  • 3-4 çay kaşığı büyük yapraklı siyah çay;
  • yarım litre süt;
  • tatlandırmak için şeker veya bal;
  • baharatlar: karabiber, zencefil kökü, kakule, karanfil, tarçın veya diğerleri.

Masala çayı nasıl hazırlanır:

  • Tencereye su dökün, kaynatın ve siyah çayı ekleyin. Isıyı azaltın ve 3-5 dakika pişirin.
  • Başka bir kapta sütü kaynatın, tatlandırıcıları ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
  • Tüm baharatları havanda toz haline gelinceye kadar öğütün. Masala çayı için hazır baharatlar satın alabilirsiniz, zaten karışım halinde satılmaktadır.
  • Baharatları çaya ekleyin ve kısık ateşte bir iki dakika pişirin.
  • Daha sonra çay ve sütü birleştirip kaynatın ve ocaktan alın.
  • Çayı süzün - sağlıklı bir içeceğin tadını çıkarabilirsiniz.

Yaşam Haberleri