Memeliler 250 milyon yılı aşkın süredir Dünya'da var. Bilime dair merak edilenlerden birisi de Dünya'da ne kadar ömrümüzün kaldığı. Bilim insanları dünyada ne kadar vaktimizin kaldığına dair simülasyon oluşturdu. Bu simülasyonda küresel ısınma, kıtaların hareketleri, atmosferin kimyasal yapısındaki dalgalanmalar yer alıyor.
3 FAKTÖR ÖLÜMCÜL HALE GETİRİYOR
Mashable Türkiye'de yer alan habere göre Bristol Üniversitesi’nde paleoiklim bilimci olan Alexander Farnsworth, gezegenin insanlar da dahil olmak üzere hiçbir memelinin karada yaşayamayacağı kadar sıcak olacağını söylüyor. Araştırmacılar iklimin üç faktör nedeniyle ölümcül hâle geleceğini tespit etti:
- Daha parlak bir güneş
- Kıtaların coğrafyasındaki değişiklik
- Karbondioksit artışı
YAKLAŞIK 7,6 MİLYAR YIL İÇİNDE
Astronomlar Güneş’in giderek daha büyük ve parlak hale geleceğini gösteriyor. Bunun sonucunda ise yaklaşık 7,6 milyar yıl içinde Güneş'in Dünya’yı yutabileceğini öngörülüyor.
Dr. Farnsworth, Çalışma, bundan 250 milyon yıl sonra ekvator boyunca Pangea Ultima olarak adlandırılan yeni bir süper kıtanın oluşacağını öngörüyor.
DÜNYA KAVRULUYOR
Dr. Farnsworth birincil araştırmasında, geçmişin iklimlerini yeniden inşa etmek için eski Dünya modelleri oluşturuyordu. Ancak modellerini Pangea Ultima’da yaşamın nasıl olacağını görmek için kullanmanın ilginç olacağını düşündü. Elde ettiği iklim bilim insanını şaşırttı: ‘‘Bu dünya resmen kavruluyor.’’