Dünya şampiyonluğu için hem salonda hem de tarlada çalışıyor

Kayseri'de 6 yıl önce muay thai sporuna başlayıp, 4 kez Türkiye şampiyonu olan milli sporcu Ahmet Akay Dalkıran (16), Tayland'da düzenlenecek Dünya Gençler Muaythai Şampiyonası'na hem salonda hem de tarlada hazırlanıyor

Kayseri’nin İncesu ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki milli sporcu Ahmet Akay Dalkıran, 6 yıl önce başladığı muay thai sporunda büyük başarılara imza atıyor. 4 kez Türkiye şampiyonu, 2 kez Türkiye üçüncüsü ve 1 kez Avrupa ikincisi unvanlarına sahip olan Dalkıran, şimdi Tayland’da düzenlenecek Dünya Gençler Muaythai Şampiyonası için hazırlıklarını hem spor salonunda hem de tarlada sürdürüyor.

HEM TARLADA AİLESİNE YARDIM EDİYOR HEM DE YARIŞMAYA HAZIRLANIYOR

Ahmet Akay Dalkıran, spor kariyerine ablası ile birlikte başladığı muay thai antrenmanlarıyla adım attı. Spor salonundaki çalışmalarının yanı sıra, biber ve domates tarlalarında hasat ve çapa yaparak, bahçede odun kırıp, ağaçlarda barfiks çekerek güç ve kondisyon çalışmalarını da ihmal etmiyor. Dalkıran, eylül ayında Tayland’da yapılacak Dünya Gençler Muaythai Şampiyonası için tüm bu çalışmalarını artırarak sürdürüyor.

"ÜLKEMİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUM"

Dalkıran, "Ablam antrenmanlara gitmek istediğinde, annem onu yalnız göndermek istemedi. Ben de ona eşlik etmeye başladım ve bu spora ilgi duydum. Şampiyonluklar ardı ardına gelmeye başladı. Sabahları çiftlik işlerini bitirip, anneme yardımcı olduktan sonra bahçede ve tarlada güç ve kondisyon çalışmalarımı yapıyorum. Tarlada çapa yapıyorum, odun kırıyorum, domates ve biberleri hasat edip pazarda satıyorum. Ağaçta barfiks çekiyorum. Bu yıl Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Muay Thai Milli Takım Antrenörü Şakir Kaymaz ise Dalkıran’ın hazırlıklarından memnun. Kaymaz, "Çalışmalarımız şu an çok iyi gidiyor. Eylül ayında Dünya Şampiyonası'nda bizi gururlandıracağına inanıyorum. Haftada 5 gün antrenman yapıyoruz ve doğada güç depoluyoruz. Ahmet ile aynı mahallede oturuyoruz ve onun spor yapma arzusu 10 yaşındayken başladı. İlk maçında farkını ortaya koydu ve şampiyon oldu. O günden beri başarıları artarak devam ediyor" dedi.

Yaşam Haberleri