Döviz bürosu sahibinden, oğluna şok suçlama!

Bakırköy Florya’da, Sapan Ailesine ait döviz bürosu ile lüks oto galerisine yönelik geçen Nisan ayında yapılan kurşunlama olaylarının, dikkat çeken savcılık suç duyurularına neden olduğu anlaşıldı. Döviz bürosu sahibi Abdurahim Sapan suç duyurusunda “Oğlum; iş yerlerimi, kayınpederine kurşunlattı” dedi. Savcılık takipsizlik karar verdi. Suçlanan isim ise babası ve kardeşlerinden şikâyetçi oldu.

Kurşunlama olayları geçen 18 Nisan günü yaşanmıştı. İlk kurşunlama olayı anılan gün saat 15.30 sıralarında yaşandı. Bakırköy Florya’da bulunan ve lüks otomobil satışının yapıldığı Metzel isimli galeri kurşunlandı. Anılan galerinin camlarına 3-4 kurşun isabet etti. Bu saldırıdan 15 dakika sonra, aynı bölgede bulunan Flyinn isimli AVM’deki Sapan Döviz kurşunlandı. Sapan Döviz ve yanındaki lüks saat mağazasının camlarına 10'dan fazla kurşun isabet etti.


DHA, olaydan sonra saldırıya uğrayan iş yerlerini görüntüledi.

Aynı günde 15 dakika içinde kurşunlara hedef olan iki iş yeri de Abdurahim Sapan (67) ile çocukları Mehmet Halil Sapan (46) ve Yasemin Sapan İleri’ye (39) aitti.



BABA SAPAN, OĞLU VE GELİNİNİ SUÇLADI

Saldırıya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na dikkat çeken bir suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı. Başvuruda bulunan kişiler Abdurahim Sapan ile iki çocuğuydu. Dosyanın şüpheli konumunda ise Abdurahim Sapan’ın oğlu İbrahim Sapan (44) ile bu kişinin eşi Sevim Sapan (36) yer aldı.

‘DÜNÜR, DÜKKÂNLARI KURŞUNLADI’

Abdurahim Sapan ve iki çocuğu adına yapılan başvurularda özetle; İbrahim Sapan ve eşi, iş yerlerine yönelik kurşunlama olaylarının azmettiricisi olmakla suçlandı. Başvurularda, kurşunlama eylemini gerçekleştiren ismin ise İbrahim Sapan’ın kayınpederi Coşkun Karakuş olduğu öne sürüldü. Bir başka ifade ile baba Sapan ve iki çocuğu, dünürleri Coşkun Karakuş’u, iş yerlerine yönelik kurşunlama eylemlerini gerçekleştirmekle suçladı.

‘KESİN DELİL BULUNAMADI’

Savcılık yürüttüğü soruşturma sonrası 24 Nisan günü kararını verdi. Olaydan 6 gün sonra verilen takipsizlik kararında özetle “Şüpheliler İbrahim Sapan ve Sevim Sapan'ın akraba olup müştekilere ait iş yerlerini kurşunlayan Coşkun Karakuş’u azmettirdikleri yolundaki şikayetlerle ilgili olarak, haklarında kamu davasını açmayı haklı gösterecek kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediği kamu adına soruşturma yapmakta yarar bulunmadığı kanaat ve sonucuna varıldı” denildi.


Kurşunlama olayının ilki Florya Caddesi üzerindeki lüks oto galeriye yapıldı.

‘BABAM BANA İFTİRA ATIYOR’ ŞİKÂYETİ

Savcılığın verdiği takipsizlik kararı geçen 11 Temmuz’da kesinleşti. Kararın kesinleşmesi üzerine bu kez İbrahim Sapan, babası ve iki kardeşi hakkında suç duyurusunda bulundu. Sapan, babası ve iki kardeşinin “iftira” ve “suç uydurma suçu” işlediklerini öne sürdü.


15 dakika içinde yapılan ikinci saldırıda bu kez hedefte Sapan Döviz vardı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçen günlerde yapılan başvuruda, İbrahim Sapan’ın, hakkındaki şikâyet nedeni ile Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’nde gece ifade vermek zorunda kaldığı kaydedildi. Başvuruda, “Şüpheli, isnat edilmeye çalışılan suçun aslında müşteki tarafından işlenmediğini bilmesine rağmen müvekkile iftira atarak suç uydurma suçunu işlemiştir” denildi. Başvuruda, Baba Sapan’ın, oğlu ile aralarındaki geçmiş olaylardan dolayı ile öç almak istediği savunuldu.


İbrahim Sapan, takipsizlik kararı sonrası babası ve iki kardeşinden şikâyetçi oldu.

Yaşam Haberleri