Yaz mevsimi gelince, ülke çapındaki dondurma dükkanları her yaş grubundan müşterilere çeşitli lezzetlerde soğuk ve nefis dondurmalar sunuyor.
Ancak dondurmanın sağlıklı bir beslenme düzeninin parçası olup olamayacağı tartışma konusu. Fitness ve beslenme danışmanı Dr. Chris Mohr'a göre, dondurma sağlıklı bir diyetin bir parçası olabilir. Mohr, "Yiyecek sadece kalori, şeker ve yağdan ibaret değildir" dedi.
Ayrıca, dondurma çeşitleri değiştikçe faydaları da değişebilir mi? Sorusuna da yanıt verdi.
Mohr, dondurma tüketiminde önemli olanın ölçülü ve dengeli olması gerektiğini vurguladı. Aralıklı olarak dondurma yemenin bazı ihtiyaçları karşılayabileceğini belirten Morh dondurmanın içerisinde bulunan yüksek yağ içeriği nedeniyle oldukça doyurucu bir yiyecek olduğunu da ekledi.
Beslenme açısından, Mohr çikolatalı ve vanilyalı dondurmaların birbirine benzediğini ancak içerdikleri malzemeler ve şeker miktarının önemli olduğunu belirtti. Tüketicilerin içerik etiketlerini dikkatlice kontrol etmeleri gerektiğini ve gerçek malzemelerle yapılan ürünleri tercih etmeleri gerektiğinin de altını çizdi.
Mohr, bazı dondurma çeşitlerinde bulunan boya ve sakız gibi sağlıksız maddelerin varlığına da dikkat çekerek dondurmayı bitter çikolata, kıyılmış fındık veya taze meyvelerle zenginleştirmenin mümkün olduğunu söyledi ve dondurma yeme deneyimini daha sağlıklı hale getirmek için tüketicilere farklı teknikler önerdi:
Mohr, dondurmanın üzerine veya altına kuruyemişler ekleyerek besin değerini artırabileceğinizi ancak şeker içeriğine dikkat etmeniz gerektiğini belirtti.
Yumuşak yapılı olan dondurmaların daha fazla hava içerdiğini belirten Morh bu nedenenle o dondurmaların daha az kalori içerdiğini belirtti.
Sert dondurmaların ise yoğun kalorili olabileceğini belirterek her türlü dondurmanın ölçülü olarak tüketilmesi gerektiğini vurguladı.