Domates, salatalık ya da havuç değil! En sağlıklı sebze bakın neymiş

Salataların yıldızları olan domates ve salatalık artık tahtını kaybediyor. Şaşırtıcı bir sebze, sağlıkta zirveye yerleşiyor.

Sebzeler, sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez parçasıdır. Ancak her sebzenin aynı derecede faydalı olmadığını biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalar, besleyici özellikleriyle tanınan domates, salatalık ve havuç gibi sebzelerin yanı sıra, bambaşka bir sebzenin sağlık açısından çok daha üstün olduğunu gösteriyor.

ÖNE ÇIKAN YENİ YILDIZ

Besin uzmanlarına göre lahana, içerdiği vitamin ve minerallerle diğer popüler sebzeleri geride bırakıyor. Antioksidan deposu olan lahana, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmede ve kansere karşı koruma sağlamada önemli bir rol oynuyor.

LAHANANIN GÜCÜ

Özellikle C vitamini ve lif bakımından zengin olan bu sebze, aynı zamanda düşük kalorili bir seçenek sunuyor. Lahana, içerdiği beta-karoten, lutein ve zeaksantin gibi bileşenlerle de göz sağlığını destekliyor.

SAĞLIK İÇİN HER GÜN LAHANA

Sağlık uzmanları, günlük beslenme rutinine lahana eklenmesini öneriyor. Kış aylarında bağışıklık sisteminin korunmasına katkı sağlayan lahana, salatalardan çorbalara kadar pek çok tarifte kullanılabilir.

Yaşam Haberleri