Ahlaksız teklif: ‘Benimle yatarsan paranı veririm!’

Sitelere verdikleri uygun fiyatlı bahçe mobilyası ilanları üzerinden çok sayıda kişiyi dolandıran kişiler bu kez, ağlarına bir avukatı düşürdü. Av. Esma Tütüncü’nün parasını alan şebek, ürünleri ise göndermedi. Av. Tütüncü, parasını istediği şebekenin üyelerinin ahlaksız taleplerine maruz kaldı. Av. Tütüncü, “Benimle yatarsan sana paranı veririm!” şebeke üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bahçe mobilyası ilanları üzerinden binlerce kişi dolandırılıyor. Uygun fiyata ürün bulduğunu düşünen alıcı, ödemeyi yaptıktan sonra şüphelilerin izine bir daha ulaşamıyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan bir suç duyurusu ise, bir grubun, dolandırıcılığın yanı sıra ‘cinsel taciz’ ve ‘şantaj’ suçunu da işledi.

İstanbul 2 Nolu Baro'ya üye avukat Esma Tütüncü, bir sitede gördüğü ilandaki bahçe mobilyasını almaya karar verdi. ‘ASS Bahçe ve Ofis Mobilyası’ adı ile açılan hesaptaki bir üründü karar kılan Av. Tütüncü, ödemeyi kendisine verilen hesaba yaptı. Kısa süre sonra, kendisini ‘Murat Dönence’ olarak tanıtan bir kişi Av. Tütüncü ile temasa geçerek, ödemenin yanlış yapıldığını para iadesinin 30-40 günü bulabileceğini söyledi.

TEHDİT, HAKARET, ŞANTAJ…

Av. Tütüncü, ödeme kanalı olarak adı kullanılan e-ticaret sitesini arayınca dolandırıldığını anladı. Av. Tütüncü bu kez “ASS Bahçe Mobilya’nın” hattını arayarak parasını istedi. Av. Tütüncü’ye yönelik bir dizi tehdit, hakaret, cinsel taciz ve şantaj suçu da bu aşamadan sonra işlenmeye başladı.


Av. Tütüncü, kendisini dolandıran ve cinsel tacizde bulunan kişilerden şikâyetçi oldu,

‘BENİMLE YATARSAN PARANI VERİRİM’

Av. Tütüncü, bu kişileri “Hapishaneye girersiniz. Yaptıklarınız suç” dese de bu kişilere etki edemedi. Av. Tüütüncü, savcılık dilekçesinin devamında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Beraber yatalım gibi ahlaka aykırı terbiyesizce şeyler söylediler. ‘Ananı göndermezsen paranı göndermeyiz’, ‘ananı gönder’ dediler. Son olarak Akın Baytar olarak kendini tanıtan şahıs ‘benimle yatarsan sana paranı veririm’ dedi. ‘Bu paraları nerden buldun o…u’ dedi. ‘Bizi şikâyet edersen ofisini basarız’ dedi.”


5 KİŞİNİN ADINI SAVCILIĞA VERDİ

Av. Tütüncü, kendisine yönelik bir dizi suçu işleyen şüphelilerin ise, Akın Baytar, Ferhat Yakut, Ahmet Buğra Çetin ve Murat Dönence ile adını bilmediği bir kişi olduğunu kaydetti. Av. Tütüncü, bu kişilerin kendisine yönelik suç teşkil eden mesajlarının birer örneğini ise savcılığa bildirdi

Yaşam Haberleri