Magnezyum, beslenme yoluyla alınmalıdır çünkü vücut doğal olarak üretemez. İyi bir magnezyum kaynağı olan gıdalar arasında fındık, tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllı ürünler, balık ve bazı süt ürünleri bulunur. Magnezyum eksikliği kas krampları, kas zayıflığı, halsizlik, sinirlilik ve kalp ritmi bozuklukları gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yaşadığınız ve bir türlü geçmek bilmeyen ağrıların nedeni magnezyum içeren gıdaları az tüketmeniz olabilir. Magnezyum nelerde bulunur?
Bitter Çikolata
Kakao, magnezyum içeriği açısından zengin bir besindir ve bitter çikolata, kakao içeriğinin yüksek olduğu bir çikolata türüdür. Dolayısıyla, kaliteli ve yüksek kakao içeriğine sahip bir bitter çikolata, magnezyum açısından daha zengindir.
Avokado
Avokado magnezyum açısından zengin bir besindir. Ortalama bir avokado (yaklaşık 200 gram) yaklaşık olarak 30-40 miligram magnezyum içerebilir. Magnezyum, avokadonun sağlıklı bir meyve olmasının yanı sıra birçok farklı mineral ve vitamin açısından da zengin bir kaynak olduğu diğer birçok faydalı besin maddesinden sadece biridir.
Taze Fasulye
Taze fasulye magnezyum, lif, C vitamini, K vitamini, folik asit ve demir gibi diğer besin maddelerini de içerir. Bu nedenle, dengeli bir beslenme planının bir parçası olarak taze fasulyeyi dahil etmek sağlığınıza faydalı olabilir.
Muz
Muz magnezyum açısından zengin bir meyvedir. Orta büyüklükte bir muz 27-30 miligram magnezyum içerir. Magnezyum, kas fonksiyonları, sinir sistemi sağlığı, kemik sağlığı, enerji üretimi ve metabolizma gibi birçok vücut fonksiyonu için önemlidir.
Süt ve Süt Ürünleri
Süt ve süt ürünleri, magnezyumun iyi bir kaynağıdır. Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri magnezyum içerebilir. Magnezyum, bu süt ürünlerinin içerisinde kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum ve diğer minerallerle birlikte bulunur.
Ispanak
Ispanak ve ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı besinler C vitamini, K vitamini, demir, folik asit, lif ve diğer birçok vitamin ve mineral açısından da zengindir. Bu nedenle, ıspanak gibi magnezyum açısından zengin sebzeleri ve yeşil yapraklı sebzeleri düzenli olarak tüketmek, sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak önerilebilir.
Ayrıca tam tahıllı besinler ve kuru fasulye, barbunya, börülce ve nohut gibi kuru baklagiller magnezyum eksikliğini gidererek kronik ağrılara iyi gelmektedir.