Diyetteyken Tüm Gün Tok Tutuyor! Proteinden Zengin, Kilo Aldırmıyor: Menemene Bunu Ekleyin

Lif, sindirim sisteminin daha yavaş çalışmasına yardımcı olarak tokluk hissini artırır. Bu nedenle kahvaltıda yenen lifli ve proteinli gıdalar tüm gün tok kalmanıza yardımcı olur.

Kahvaltıda lifli yiyecekler tüketmek, gün boyu tok kalmanıza, kan şekerinizi dengede tutmanıza ve sindirim sisteminizi sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Lif, sindirim sisteminin daha yavaş çalışmasına yardımcı olur. Bu, tokluk hissini artırarak daha az yemek yemenize ve kilo vermenize yardımcı olabilir. Ayrıca, lif, bağırsak hareketlerini düzenlemeye ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.

Lif, kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olur. Lifli yiyecekler, kan şekerini yavaşça yükseltir ve düşürür. Bu, kan şekeri seviyelerinizin dengelenmesine ve insülin direncini azaltmaya yardımcı olur. Lif, birçok besin maddesinin emilimini artırmaya yardımcı olur. Bu, özellikle kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller için önemlidir.

KAHVALTIDA TÜKETTİĞİNİZ LİFİ ARTIRMAK İÇİN MENEMENE YULAF EKLEYİN

Diyette yulaflı menemen tok tutar. Üstelik yapımı çok kolaydır. Her mutfakta olan malzemelerle kolayca hazırlanır. İşte sağlıklı bir yulaflı menemen tarifi:

Yulaflı Menemen Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı)
  • Yarım kapya biber, küçük küpler halinde doğranmış
  • 1 adet domates, küp doğranmış
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 dolu tatlı kaşığı doğranmış maydanoz dereotu karışımı
  • 1 çimdik tatlı pul biber
  • 1 kibrit kutusu beyaz peynir, tuzu alınmış

Yapılışı

Bir tavaya tereyağını ekleyin ve eritin. İçerisine kırmızı biberi ekleyin ve yumuşayıncaya dek soteleyin.

Üzerine domatesi ekleyin ve suyunu çekinceye dek iki dakika kadar pişirin. Bir kâseye yumurtayı kırın ve çırpın. İçine yulaf ezmesi, sütü, dereotu maydanoz karışımını, pul biberi ve beyaz peyniri ekleyin. Peyniri ezin ve karışımı iyice çırpın.

Domatesin üzerine yumurtalı karışımı dökün ve aralarda karıştırarak arzu edilen kıvama gelinceye dek menemeni pişirin ve ılındıktan sonra servis edin.

Yaşam Haberleri