Dışarda yüzlerce lira vererek almanıza gerek yok- Evde böyle yapılabiliyormuş...

Hazır yufkadan baklava nasıl yapılır? İşte sizi büyük bir dertten kurtaracak yöntem. Türk mutfağının en sevilen tatlısını almak için artık yüzlerce lira ödemenize gerek yok! Dilimi 20 TL olan Baklavayı evde bu teknikle yapabileceksiniz. Üstelik hazır yufka kullanarak.

Peş peşe gelen zamlarla birlikte baklava fiyatları uçmuş durumda. Dışarıdan baklava almak neredeyse imkansız. Baklavanın diliminin 20 TL olduğu şu günlerde en mantıklısı evde yapmak.

Özel günlerin vazgeçilmez tatlısı baklavayı sizde evde yapmak mı istiyorsunuz? Kıyır kıyır olacak lezzetli ev baklavası tarifi mi arıyorsunuz? O zaman doğru yerdesiniz. Hamur açmadan, hazır yufkayla kolayca yapabileceğiniz kat kat ev baklavası tarifimizle nice ünlü baklavacıya taş çıkartacaksınız. İşte nefis ev baklavasının tarifi ve malzemeleri;

10 adet hazır baklava yufkası
1 kâse ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

Baklavanın yapılışı;

Öncelikle şerbetini hazırlayıp, sonrasında da soğutun.
Şerbet biraz kıvamlı olacak şekilde kaynatın.
Kaynamaya başlayınca limonun suyunu sıkarak, orta ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
Baklavalık yufkayı tezgâha dağıtmadan açın.
Her iki ucundan biraz boşluk bırakmanız gerekiyor.
İçine ince kıyılmış ceviz veya fındık serpiştirebilirsiniz.
Ardından da oklavaya saracağınız kısmı iki kat katlayın
Hafifçe oklavaya sarın.
Sonrasında da büzüştürerek oklavadan çıkarın.
Fırın tepsisine serin.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, soğuttuğunuz tereyağını her tarafına gelecek şekilde döküp, 185 derece fırında baklavanızı pişirin.
Fırından aldığınız baklavayı, oda ısısında biraz dinlendirin.
Ilınan baklavayı, soğuyan şerbetle lezzetlendirin.

İşte dışarıdan tonlarca para vererek aldığınız baklavanın tarifi işte bu kadar kolay.

Püf Noktası:

Şerbetini koyu kıvamda olacak şekilde kaynatmanız gerekiyor.

Evet herkesin yapabileceği baklavanın tarifi işte bu kadar kolay! Deneyecek herkes şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler

Pırasayı hep yanlış pişirmişiz.. Pırasanın besin değerini 2'ye katlayan yöntem
ATV'nin Ben Bu Cihana Sığmazam kararı çok şaşırttı! Dizi çok izleniyordu
Pirincin tüm lezzetini kaçırıyormuş. Bundan sonra sakın eklemeyin sakın

Yaşam Haberleri