Bilim insanları margarin için uyardı. Uzmanlar yaptıkları araştırmalarda yemeklere konulan margarin besininin beyni gerilettiğini belirtti.
Beyindeki zeka hücrelerini öldürerek gerilemesine neden olan margarin besini, yemeklerde en çok sık kullanılır. Bu da tehlikenin hızla yayılmasına neden olur.
TERAYAĞI MI MARGARİN Mİ DAHA ZARARLI
Tereyağı ve margarin bu konuda çok karıştırılır. Uzmanlar tereyağının belli bir yaştan sonra zararlı olduğunu ancak margarinin gelişimi tamamen durduran bir zehir olduğunu belirtti.
MARGARİNİN ZARARLARI NELERDİR?
Margarin hayvansal, bitkisel, ve kimyasal maddeler içeren bir yağ çeşididir. İçeriğinde yüksek oranda tuz ve renklendirici maddelere sahiptir.
Vücuda girdiğinde çok zor enzimlenir. Hayvansal yağları yüksek oranda içerdiğinden kolesterol seviyesini yükselterek kalp ve damar hastalıklarını tetikler.
Obeziteyi de tetiklediği için margarin hakkında 2010 yılında bir kez daha alarm verilmişti. Ancak bu kez alarm boyuttu ciddileşti.
Uzmanlar yapılan araştırmalarda margarinin sinir hücrelerini ve kan akışını zayıflattığını bunun da zamanla beyin hücrelerine sirayet ettiğini duyurdu.
Akşam'da yer alan habere göre, beyindeki sağlıklı hücre sayısını azaltan margarin, gelişim olarak ileri gitmesi gereken beyni yapısal olarak geriye götürür. Bu da zamanla motor hareketlerinde kayba neden olur.
Öte yandan unutkanlık ve alzheimer riskini tetikler. Hatta bu riskin yaş ortalamasını düşürerek 60 yaş bandındna 30-35 yaş bandına çeker.
Uzmanlar margarinin enzimlenmemesinin vücutta fazla yağlanmaya ve en önemlisi de bağırsaklarda atıklara neden olduğunun altını çizdi.