Gerçek şu ki, bu sağlıklı ikramlar aşırı yerseniz öldürebilecek toksinler içerir...
BAZI MEYVE ÇEKİRDEKLERİ:SİYANÜR:
Bir veya iki kiraz çekirdeğinin bütün olarak yutulması durumunda endişelenmenize gerek yoktur çünkü bunlar zehirli değildir. Kayısı, kiraz, erik ve diğer sert çekirdekli meyvelerin çekirdeklerini ezerseniz siyanür içerdiklerinden ölümcül olabilirler. Bilim adamlarının bulduğu gibi belli bir konsantrasyonda öldürücüdür. Yani 70 kg ağırlığındaki bir insanı öldürmek için 0,1 gram ezilmiş tohuma ihtiyacınız var. Armut ve elma çekirdeği yutulduğunda siyanüre dönüşebilen bileşikler içeren tohumları vardır. Şans eseri elma çekirdeklerini yiyenler, siyanür oluşturan bileşiklerin etkisini göstermeden önce bu tohumları gerçekten ezmek zorunda kalıyorlar. Elma tohumları kilogram başına yaklaşık 700 miligram siyanür içerir, bu da 70 kg'lık bir insanı öldürmek için yaklaşık 100 gram çekirdeğin gerektiği anlamına gelir. Bir elma çekirdeğinin yaklaşık yarım gram ağırlığında olduğunu varsayarsak, bu 200 tohum yemeniz gerektiği anlamına gelir.
RAVENT: OKSALİK ASİT:
Renkli sapları pasta dolguları ve kokteyller için idealdir. Ancak ev içi amaçlarla kullanılan oksalik asit (ağartıcılar ve pas önleyiciler) içerdiğinden yaprakları tüketmemek daha iyidir. Yapraklarını yemek kusmaya, ağızda yanmaya, kasılmalara ve hatta ölüme neden olabilir. Yaprakları kaynar suyla haşlamak bile onları asitten arındırmaz. Ancak 55 kg ağırlığındaki bir kişinin zehirlenmesi için 3,5 kg yaprak yemesi gerekmektedir.
YEŞİL PATATES: SOLANİN:
Patatesler, nasıl işlendiğine bağlı olarak, insanlar için toksik olan doğal bir böcek ilacı olan solanin salgılayabilir. Bileşik özellikle yeşermeye ve filizlenmeye başlayan patateslerde yoğunlaşıyor. Zehirlenme belirtileri arasında kusma, ishal ve hatta bazen kalp durması yer alır. Doğru, bunun gerçekleşmesi için, acı ve iştah açıcı olmayan, yenilmezliğini gösteren yaklaşık 500 gr yeşil patates yemelisiniz.
PİRİNÇ: ARSENİK:
Pirinç, kusmaya, mide ağrısına ve migrene neden olan arsenik adı verilen bir toksin içerir. En çok kahverengi pirinçte, daha az ise hızlı pişirilen pirinçte bulunur. Ancak türü ne olursa olsun pirinçten zehirlenmek yine de zordur çünkü bu “korkunç” üründen bir günde 1800 çay bardağı yemeniz gerekir. Ancak küçük porsiyonlarda bile arseniğe sürekli maruz kalmak sonunda mesane kanserine ve kardiyovasküler sistem hastalıklarına yol açabilir