İlk sırada çıtır çıtır etli ekmek yer alıyor.
ETLİ EKMEK
Sivas’ta dana etinden Konya’da ise kuzu etinden yapılan etli ekmek hala hangi yöreye ait olduğu ile ilgili tartışma konusu... Gelin daha fazla tartışmadan arayı bulalım. Konya'da bizim Sivas'ta bizim her iki yörenin de etli ekmeği tartışmasız fevkalade...
HAYDARİ
İkinci sırada Haydari yer alıyor. Yapımı kolay lezzetli mi lezzetli Haydari hemen her yörede karşımıza çıkan bir meze. Haydari tarifi için ihtiyacınız olan malzeme;
3 çay bardağı süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, nane, pul biber... Yoğurt dereotu sarımsağı bir kapta karıştırın ve üzerine mis kokulu zeytinyağını dökün ve Haydariniz hazır. İşte yapımı bu kadar basit...
CACIK
Üçüncü sırada ise yaz menülerinin vazgeçilmezi cacık yer alıyor...
YUFKA
Dördüncü sırada Türk mutfağının temel değerlerinden yufka yer alıyor.
GÖZLEME
Beşinci sırada Türkiye'nin her bölgesinde sevilerek, sıklıkla yapılan gözleme yer alıyor.
ISLAMA KÖFTE
Altıncı sırada Adapazarı'nın lezzetlerinden Islama Köfte yer alıyor. Yaklaşık 120 yıl önce Balkanlar'dan göçenlerin bayat ekmekleri değerlendirmek düşüncesiyle ortaya çıkan, kemik suyuna batırılan ekmekle sunulan ıslama köfte, Sakarya denilince akla gelen lezzetlerin başında yer alıyor.
BAL KAYMAK
Yedinci sırada Türk mutfağının vazgeçilmez karışımı Bal ve Kaymak...
SÜTLAÇ
Sekizinci sırada hafif tatlı sevenlerin gözdesi sütlaç yer alıyor.
MENEMEN
Dokuzuncu sırada Türk mutfağının hemen her öğününde yiyebileceğiniz tadına doyamayacağınız müthiş lezzet menemen yer alıyor.
TANTUNİ
Onuncu sırada Türk mutfağının sokak lezzetlerinden Mersin'e has bir dürüm çeşidi olan Tantuni yer alıyor. Tavuktan ve etten yapılan Tantuni neredeyse hepimizin favori yiyeceklerinden...