Danışman Banu Ergin'den, ses sanatçısı Züleyha hakkında suç duyurusu

İletişim danışmanı Banu Ergin, Kültür Bakanlığı ses sanatçısı Züleyha Ortak hakkında suç duyurusunda bulundu. Ergin; sanatçı Züleyha’nın, kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Ergin, savcılık dosyasına sunduğu bir dizi mesajla, Züleyha’nın kendisine hakaret ettiğini kaydetti. Ergin’in talebi üzerine Züleyha’ya 1 aylık uzaklaştırma kararı verildi. Suçlanan Züleyha ise açıklama yapmadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmaya göre, bazı projelerde işbirliği yapan danışman Banu Ergin ile ses sanatçısı Züleyha arasında sorun baş gösterdi. Taraflar arasında soruna neden olan projelerden birinin ise, İletişim Başkanlığı’nın deprem bölgesinde yürüttüğü bir çalışmaya ilişkin yapılan harcamaya ilişkin anlaşmazlık oldu. Yapılan bir dizi görüşmeden de sonuç alınamayınca, ikili arasında sancılı bir süreç baş gösterdi.

O MESAJLAR DOSYADA

Danışman Banu Ergin, Züleyha hakkında yapığı savcılık başvurusunda bu kişinin kendisine hakaret ettiğini, tehditte bulunduğunu öne sürüldü. Savcılık dosyasına Züleyha’nın, Ergin’e gönderdiği kaydedilen bir dizi mesaj da sunuldu.

‘HEPİMİZİ DOLANDIRDIN’ SUÇLAMASI

Banu Ergin’e gönderdiği mesajların birinde bu kişiye yönelik “Hırsız resmen hepimizi dolandırdın” ifadesini kullanan Züleyha’nın, “Üç kağıtçı adımı ağzına alma”, “Züleyha’yı sette istemiyorum' diyen o…u çocuğu kimse paramparça edeceğim”, “Banu gerçekten canını yakacağım. Sizi paramparça edeceğim” ifadelerini kullanıyor.


Ses sanatçısı Züleyha, televizyonlarda çok sayıda müzik programının da sunumunu yaptı.

HEPİNİZ MASAYA GELECEKSİNİZ

Sanatçı Züleyha’nın, Ergin’e gönderdiği kaydedilen mesajların bir bölümünde ise “Ya bir s…r git. “Seni tokatlarım”, “Sen nasıl kahpe ruhlusun ya…" Seni parçalayacağım”, “Hepiniz geleceksiniz bir masaya. Tüm rezilliğini sereceğim ortaya”, “Züleyha'nın Z'sini ağzına alıp iş yapmaya çalış bak bakalım neler yapıyorum…, “Benim adımla iş yaptığını duyayım seni paramparça ederim” diyor.

SENİ İLK FIRSATTA TOKATLAYACAĞIM

Ergin’e “Seni ilk fırsatta tokatlayacağım” mesajını gönderen Züleyha’nın “Sete sokmamak he..! Seni Ahlaksız, namussuz”, “Benim tepemin tasını attırma… Gelirim başına yıkarım. Sen alçaksın” yönündeki mesajları da dosyaya sunuldu.

GELİP SENİ BULURUM

Bir başka mesajında “Seninle hesabım bitti mi sanıyorsun. Yeni başlıyoruz” ifadelerini kullanan Züleyha, “Banu Ergin… Bana attığın kazık öyle güle güle ile kalmayacak”, “Bana bak k…e...”, “S…r git”, “Ulan bir kişiye kazık atmamış ol”, “Yola çıkıyorum. Döndüğüm gibi gelmezsem ben gelip seni bulacağım” diyor.


Ergin'e gönderilen mesajlarda, ağır hakaretlerin yanı sıra ciddi suçlamalar da bulunuyor.

MASADA BARDAK FIRLATMAYA ÇALIŞTI

Savcılık başvurusunun devamında, Züleyha’nın, Banu Ergin’e yönelik 'kasten yaralama teşebbüsünde' de bulunduğu ifade edilerek şöyle denildi: “Vadi İstanbul'da, aralarında Öykü Doğanay ve Nigar Arsevi Yeter olduğu bir yerde şüpheli toplanmak istemiştir.

Bu toplantıda şüpheli (Züleyha), yine program parası isteyerek müvekkilime bardak fırlatmaya teşebbüs ederken Nigar Arsevi Yeter tarafından müdahale edilmek suretiyle kasten yaralamaya teşebbüs suçunu işlemiş ve müvekkilime 'seni öldüreceğim' demek suretiyle 'nitelikli tehdit' suçunu işlemiştir. Bu hususa Nigar Arsevi Yeter ve Fatma Öykü Doğanay tanıklık yapacaklardır.”

Konu ile ilgili telefonla ulaştığımız Banu Ergin ve sanatçı Züleyha ise, soruşturmaya ilişin herhangi bir yorumda bulunmayacaklarını ifade etti.

Yaşam Haberleri