Danimarka'yı Ayağa Kaldıran 'Acı'! O Ürünleri Toplatma Kararı Aldı, Vatandaşa Çağrı Yapıldı: "Elinizde Varsa Hemen Çöpe Atın"

Danimarka, Güney Kore'den gelen eriştelerin (noodle) acısına dayanamadı. Ülke, eriştelerin içeriğinde acı biber oranının oldukça yüksek olması nedeniyle raflardan toplatma kararı aldı. Yapılan açıklamada tek bir paketteki acının kişiyi zehirleyebilecek kadar yüksek olduğu ifade edildi.

Danimarka Veterinerlik ve Gıda İdaresince yapılan açıklamada, markanın çok acılı ve baharatlı 3 ürünün raflardan toplatılması yönünde karar alındığı bildirildi.

KİŞİYİ ZEHİRLEYECEK KADAR YÜKSEK ACI

Açıklamada, tek bir paketteki acı biber bileşeni olan kapsaisinin, kişide akut zehirlenmeye neden olabilecek seviyede "yüksek" olduğu belirtildi.

Tüketicilere, ellerinde bulunan ürünleri çöpe atmaları veya satın aldıkları mağazaya iade etmeleri çağrısında bulunulan açıklamada, ürünlerin çocuklar için de son derece zararlı olduğu vurgulandı.

"DANİMARKA HALKI BAHARATLI YİYECEK SEVMİYOR"

Sosyal medyada konuya ilişkin yapılan yorumlarda, Danimarka halkının "baharatlı" yiyecekleri sevmediği, bu nedenle acılı ürünleri "zehirli" olarak tanımladığı iddia edildi.

Bu arada, Danimarka'da daha önce bu ürünlere bağlı bir zehirlenme vakası yaşanmadığı kaydedildi.

Yaşam Haberleri