Cüneyt Arkın'ın El Yazısı ile Yazdığı Vasiyeti Ortaya Çıktı: İşte Çocuklarını Birbirine Düşüren Miras!

28 Haziran 2022 tarihinde hayatını kaybeden Türk sinemasının efsane oyuncusu Cüneyt Arkın, vefatının ardından geride tartışmalı bir miras bıraktı. Arkın'ın malvarlığına ilişkin geçtiğimiz yıl açılan davada Filiz Cüretlibatur vasiyete itiraz etmişti. Evlatları birbirine düşüren Arkın'ın el yazısıyla kaleme alınmış vasiyet ortaya çıktı.

2022 yılının Haziran ayında hayatını kaybeden Cüneyt Arkın'ın vasiyeti uzun süre gündem olmuştu.

Cüneyt Arkın'ın miras tartışmasına konu olan el yazısı vasiyetnamesi ortaya çıkarken, Arkın'ın ilk evliliğinden olan kızı Filiz Cüreklibatır, mirastan mal kaçırdıkları iddiasıyla üvey annesi Betül Cüreklibatır ile kardeşleri Murat Cüreklibatır ve Kaan Polat Cüreklibatır’a dava açmıştı.

Arkın'ın 14 Nisan 2009 tarihinde kendi el yazısı ile kaleme aldığı vasiyetname, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde aileye açıklandı.

VASİYETNAMEDE MALLAR BU ÇOCUKLAR ARASINDA PAY EDİLDİ

Cüneyt Arkın'ın hazırladığı vasiyetnameye göre Beşiktaş Levent'teki gayrimenkulü eşi Betül Cüreklibatur, oğulları Murat ve Kaan Polat Cüreklibatur'a paylaştırıldı. Arkın'ın ilk evliliğini yaptığı Güler Mocan'dan dünyaya gelen kızı Filiz Cüreklibatur ise vasiyetnameye itiraz etti.

Cüneyt Arkın'ın Güler Mocan ile 4 yıl süren evliliğinden olan kızı Filiz gözlerden uzak büyümüş hatta Cüneyt Arkın tarafından sır gibi saklanmıştı. Birçok kişinin bilmediği Cüneyt Arkın'ın kızı Filiz Canlı 1966 yılında doğmuştur.

KIZI VE TORUNU İÇİN "TANIMIYORUM" DEMİŞTİ

Annesi Güler Mocan ve babası Cüneyt Arkın 1968'de boşandıktan sonra babası ile bir daha hiç görüşmemiştir. Filiz Canlı, yıllar sonra 11 yaşındaki kızı Defne'nin "Dedemle tanışmak istiyorum" açıklamasıyla gündeme gelmişti.

Kızı ile hiç görüşmeyen Cüneyt Arkın'a kızı Filiz Canlı ve torunu sorulduğunda 'Onları tanımıyorum' demişti...

NURİ ALÇO TANIK OLARAK İFADE VERDİ

Dava, 2024 yılında görülmeye devam ederken, son duruşmada tanık olarak dinlenen oyuncu Nuri Alço, o dönemlerde Yeşilçam aktörlerinin yüksek bir gelir elde etmediğini anlatarak "Kayınpederi olmasaydı Cüneyt Arkın'ın geçinmesi mümkün değildi" dedi.

Ocak ayında İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, davacı olan Cüneyt Arkın'ın ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır ve davalı ikinci eşi Betül Cüreklibatır ve taraf avukatları katılmıştı.

Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır adına tanıklık yapan oyuncu Nuri Alço, Arkın'la Eskişehirli olmaları nedeniyle sinemaya girmeden önce tanıştıklarını belirterek "Cüneyt Arkın ile en son 1981 yılında 'Katiller de Ağlar' isimli filmi çekmiştim. O dönem Cüneyt Arkın'ın üç adet film karşılığı 10 bin TL ücret aldığını hatırlıyorum. Bu parayla bir taşınmaz alınmayacağını iyi hatırlıyorum. Olsa olsa eski model bir araba parasına denk gelirdi. O dönemlerde Cüneyt Arkın, kayınpederi olmasaydı geçinmesi mümkün değildi. Eşi Betül hanımın yardımlarıyla evde figürasyon ekibine ve kavgacılara yemek dağıtırdı, bakar ve gözetlerdi. Bunlar için de masraf gerekirdi. Cüneyt Arkın'ın Silivri ve Levent'teki evi ile bir arabası olduğunu biliyorum. Eşi Betül hanımın babasından gelen bir malvarlığı vardı" dedi.

Yaşam Haberleri