Çok Fazla Protein Aldığınızı Nasıl Anlarsınız?

Protein, enerji sağlayan, kasları oluşturan, metabolizmayı uyaran ve tokluğu besleyen temel bir makro besindir. Ancak fazlası sorun yaratabilir. Vücudunuzda çok fazla protein olup olmadığını nasıl anlayacağınıza dair bir liste görmek için okumaya devam edin:

Dehidrasyon

Sürekli susuzluk hissi ve idrara çıkma eksikliği, vücudunuzun ihtiyaç duyduğundan çok fazla protein aldığınıza dair bir işaret olabilir. Vücudumuz proteini emdiğinde, böbreğin onu parçalaması nedeniyle suyun harcandığını açıklıyor.
Çok fazla protein, organın suyu emeceği ve normalden daha fazla çalışacağı anlamına gelir. Makrobesinlerin endişe verici miktarları vücudunuzda kolayca atılamayan nitrojen birikmesine de neden olabilir.

Sürekli Kabızlık

Vücudunuzun proteini işlemek için çok fazla su alması nedeniyle, bağırsak hareketlerinizde kullanılacak hiçbir şey kalmayacak ve bu da dışkınızın daha sert olmasına neden olacaktır.

Proteinin her dengeli beslenmede bulunması gerektiğini ancak hiçbir zaman tek beslenme kaynağınız olmaması gerekmektedir.

Kilo almak
Aşırı miktarda protein almak, sonunda aşırı kiloya dönüşecek ekstra kalorilerle birlikte gelir.
Protein içeren gıdaların çoğu zaman yanlarında kalori etiketi bulunur, bu nedenle alımınızı ortalamada tutmak en iyisidir.

Aşırı protein alımı ağız kokusuna ve kötü ruh haline neden olabilir
Çok fazla protein ve daha az karbonhidrat vücudunuzu ketoz adı verilen bir duruma girmeye zorlayacaktır. Yakıt için yağ yakarken keton adı verilen bir yan ürün üretir.
Vücudunuz bu kadar kısa sürede sağlıksız miktarda yağ yaktığında, kötü kokulu ruh hallerinde nefesiniz kokar.

Mide rahatsızlığı

Protein kaynakları eşit miktarda paylaşılmaz. Peynir altı suyu proteini güçlü bir makrobesin kaynağı olsa da gaza, şişkinliğe ve mide rahatsızlığına neden olabilir.

Doğal besin kaynakları daha iyi bir seçimdir çünkü size limitinizi aşma olasılığının daha az olduğu bol miktarda miktar verir. Bezelye veya kenevir proteini gibi takviyeler de karnınız için harika çalışır. Uzmanlar ayrıca dengeli beslenmenin bir parçası olarak güçlü yapay kaynaklar yerine yumurta, fasulye, Yunan yoğurdu, mercimek, fındık, kümes hayvanları, tohumlar ve deniz ürünlerini tercih etmenizi tavsiye ediyor. Protein barlarından ve shakelerden kaçının çünkü genellikle sağlıksız miktarda şeker içerirler. Vücudunuzun protein limitinden emin değilseniz aşırı miktarda tüketmeniz kolaydır.

Protein için Önerilen Günlük Ödenek veya RDA, toplam vücut ağırlığınızın 0,8 kg'ı olmalıdır. Kendinizi pound cinsinden tartın ve protein günlük ihtiyacınızı bulmak için 2,2'ye bölün ve ardından bunu 0,8 ile çarpın. Ancak genel bir öneridir. RDA ölçümü aynı zamanda yaşınızı, ideal vücut ağırlığınızı, boyunuzu ve aktivitenizi de dikkate almalıdır. Mutlak protein sınırınızı belirlemenize yardımcı olması için doktorunuza veya kayıtlı bir diyetisyene gidin.

Yaşam Haberleri