Çocuklar için güneş kremi nasıl seçilir? "Çocuk" yazması yeterli değil

Bebeklere yönelik güneş koruyucu seçimine geçmeden önce, 3 aydan küçük bebeklerin prensip olarak kremli veya kremsiz açık güneşe maruz bırakılmaması gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Ancak çocuk bu yaş sınırını aşmışsa gerekli SPF değerine sahip bir ürün seçmeyi düşünmelisiniz.

SPF nedir ?

SPF, güneş filtreleridir, yani güneş korumasından sorumlu bileşenlerdir. UV koruma seviyesini belirler ve ürünün zararlı ultraviyole ışınlarını ne kadar etkili bir şekilde engellediğini gösterir.

Çocuk kozmetolojisinde esas olarak yağlar ve karotenoidler gibi bitki kökenli güneş koruyucu filtreler kullanılır.

Yetişkin kozmetolojisinde mineral, sentetik ve kimyasal olmak üzere çeşitli filtre türleri kullanılır.

Krem koruma süresini belirlemek oldukça basittir - SPF göstergesini 5 ile çarpmanız gerekir. Böylece bir SPF ünitesi 5 dakika boyunca güneşe güvenli maruz kalma sağlar.

BEBEK VE ÇOCUKLARDA KORUYUCU GÜNEŞ KREMİ NASIL SEÇİLİR?

Biz yetişkinlere göre daha hassas ve ince yapılı bir cildi olan çocuklarda ailelerin muhakkak yapması gereken şey güneş koruyucu krem sürmektir. İçerisinde mineral filtre bulunduran ama alerji yapmayacak maddeler bulundurmasına dikkat edilmelidir. Güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce koruyucu kremi sürmeniz gerekir.

Güneş kremi sürülse dahi içinde kimyasal filtre varsa krem sürmenin hiçbir manası kalmaz, aksine alerji riski daha çok olacaktır. Çok açık tenli, renkli gözlü ve 1 yaşından küçük bebeklerde 50 faktör ve üzeri güneş kremleri, koyu tenli ve esmer çocuklarda 30 faktörlü güneş kremleri tercih edilmelidir. En doğru krem seçimi için mutlaka doktor onayı alınmalıdır.

GÜNEŞ KORUYUCU KREM SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bebek ve çocuklar için güneş koruyucu krem nasıl seçilir

1- Yaş seviyesine uygun ürünler kullanılmalıdır.

2- Yoğun miktarda güneş ışınına maruz kalacak olan çocuklarda kullanılacak olan üründe fiziksel koruyucunun bulunmasına dikkat edilmelidir.

3- Vücut ve yüz bölgelerinde aynı ürünler kullanılmamalıdır. Vücutta kullanılan kremi çocuğunuzun yüzüne sürerseniz birtakım lekelenmeler görülebilir.

4- 30-50 arası koruyucu faktör yeterlidir.

5-Güneş koruyucu kremini çocuğunuz güneş gördüğünde değil, güneş görmeden yarım saat önce sürmelisiniz.

6- Günde 1 defa sürmek yerine 2 saatte bir koruyucu krem kullanmalısınız.

Ultraviyole A ve B ışınlarına karşı koruma sağladığı için UVA/UVB işaretli bir krem ​​seçmek en iyisidir.

Su geçirmez

Son bir şey daha var: Bazı ebeveynler su geçirmez kremin yalnızca deniz ve havuz sırasında gerekli olduğuna inanıyor ancak gerçekte durum böyle değil eğer çocuk çok terliyorsa, bu seçenek tercih edilir.

Yaşam Haberleri