Çocuğunuza isim verirken dikkat etmeniz gereken 6 madde! Aslında tüm harflerin bir anlamı var: Bebeğinize isim verirken dikkat etmeniz gereken noktaları hem sosyal hem spiritüel açıdan derledik.
1-İsminde şapkalı harf olmasın
Alfabede dönem dönem yapılan değişiklikler ve dünya genelindeki diller dikkate alındığında, çocuğunuza şapkalı harf içeren isimler koymamak daha iyi olabilir.
2- Anlamına da tınısı kadar dikkat edin
Hayatta bazı konularda önceliklerimiz olduğu gibi isim seçerken de önceliklerimizi belirlememiz, geniş isim skalasını daraltarak, seçim yapmamızı kolaylaştırır. İsmin kulağınıza hoş gelmesi mi yoksa anlamı mı sizin için daha önemli? Örneğin, Efra ismi tını olarak kulağa hoş gelse de anlamı ‘boş dolaşan kişi’ demektir.
3-İsminin sonunda ‘bey’ olmasından kaçının
Resmi durumlarda hitabı zorlaştırabilecek etkenlerden biri çocuğunuza sonu ‘bey’ ile biten isimler vermek olabilir. Örneğin, İlbey isimli çocuğunuza İlbey Bey şeklinde hitap etmek kulağa biraz garip gelebilir.
4-Teknoloji çağının etkilerini göz önüne alın
Artık dünyadaki tüm işler, neredeyse elektronik ortamda yapıldığı için yazılımda karakter olarak adlandırılan harflerin kullanımına da dikkat etmek zorunda kalınıyor. Bu bağlamda içinde ‘ğ, ş, ü, ö’ gibi harflerin yer aldığı isimlerden kaçınmak yararlı olabilir. Mail adreslerinden, kullanıcı isimlerine kadar birçok noktada isimler kullanılıyor çünkü.
5- Çocuğunuza çok uzun isimler koymayın
Çocuğunuza birden fazla isim verirken çok uzun olmamasına dikkat etmelisiniz. İleride resmi evraklarda dolduracağı isim kutucuklarında veya telaffuzu sırasında zorluk yaşamaması için önemli detaylardan biri de budur. Söylenmesi zor bir isim özellikle oyun çağındaki çocuklar için dezavantaj yaratabilir. İsmini söylemekte zorlanan yaşıtları, kendisini aktivitelerine dâhil etmek istemeyebilir. İsim seçerken sadece o günün koşullarını değil, tüm hayatını göz önünde bulundurarak karar verin (bebeklik, gençlik, yetişkinlik…)
6- İsminin karakterine yansıyabileceğini unutmayın
Harflerin bir araya gelerek ortaya çıkaracağı enerjiyi de göz önüne almalısınız. İsimler, çocuğunuzun karakteri üzerinde belirleyici faktör olabilir. Örneğin, Demir ismindeki çocuğunuz, sert bir karaktere bürünebilir. İsim seçerken isim analizi yapan uzmanlardan da destek alabilirsiniz.
Spiritüel açıdan nelere dikkat etmelisiniz?
Ayşe Tolga sitesi yazarlarından Özge Akman, isim seçerken dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde ifade etmiş:
“…Bizler zaten atalarımızın genetik mirasçılarıyız, bilinçaltı düzeyde onlarla birbirimize bağlıyız. Atalarımızdan biri oldukça zor bir yaşam sürmüşse, hayatı boyunca olumsuzluklarla karşılaşmışsa veya erken yaşta vefat etmişse, onun ismini taşıyacak olan çocuk da büyük olasılıkla onunla aynı kaderi yaşayacaktır. Tabi bunun tersi de olabilir. Sevgiyle, saygıyla anılan, ömrü boyunca güzel ve sağlıklı bir hayat sürmüş ataların da isimleri bebeğe verildiğinde aynı şekilde kaderi olumlu yönde değişecektir. Bundan dolayı bebeğe atalardan birinin ismi verilecekse vefat eden kişinin hayatının iyice araştırılması gerekir.”
“Şu anda bir bebek bekliyorsanız ve ona isim seçmekte zorlanıyorsanız, harflerin enerjilerini dikkate alarak işe başlayabilirsiniz. Tabii ki uzman bir analistin görüşlerinden de faydalanabilirsiniz fakat bebeğinize ilk ismi ebeveynleri olarak sizlerin vermesini öneririm. Doğacak olan bebek ruhsal düzlemde zaten ismini seçip geliyor. Bunlar da size rüyalar, sezgiler veya insanlar aracılığıyla aktarılıyor. Bu yüzden içinize sinen ve enerjisini sevdiğiniz isimlere öncelik vermenizi öneriyorum.”
Harflerin Anlamları :
A : Algılama gücünü, mantık yürütebilme kabiliyetini ve yüksek kişiliği temsil eder.
B : Önsezileri kuvvetli olan kişiliği temsil eder. İsminin içerisinde en olumsuz olaylarda dahi umutlarını yitirmeyen kişilik olarak tanımlanır.
C : Güzel Sanatlar’a yatkınlığı temsil eden duygusal bir kişiliği ifade eder.
Ç : Zevk ve sefaya düşkün kişiliği ifade eder.
D : Üstün güç, hırslı ve zorluklara direnen kişiliği ifade eder.
E : Ruhsal karışıklığı yani üzüntü ve sevinci bir arada yaşayan ve ruhsal gel gitleri olan kişiliği ifade eder.
F : Sakin, uysal ve güvenilir kişiliğin işaretçisidir.
G : İnatçı kişilik, gerginlik ve üstün güçlere sahip olma isteğini ifade eder.
H : Sakin ve durağan bir kişiliği ifade eder.
I : Hassas ve duygusal.
İ : Kırılgan kişiliği temsil eder.
J : Kaprisli ve kıskanç kişilik belirtisini temsil eder.
K : Başarılı, unvan sahibi ve daima yükselen bir kişiliği ifade eder.
L : Sanatsal yönleri olan, kabiliyetli kişilik ifadesidir.
M : Ticarete yatkınlık ve yüksek zeka seviyeli kişiliği ifade eder.
N : Üstün güçlere sahip, sağduyulu kişiliği ifade eder.
O : Gizemli kişilik sahibidir. Gizliliği sever.
Ö : Duygularını açığa vurmaktan kaçınır.
P : Kendinden emin kişilik, girdikleri ortamda kendine güvenli tavırlarıyla dikkat çekerler.
R : Tereddütlü kişilik demektir, karar vermede zorlanmalar yaşarlar.
S : Hayalperestliği sembolize eder. Aşırı hayal kuran kişilik.
Ş : Fazla üretken ve güçlü bir yapıya sahiptir.
T : Oldukça ketum tavırlı ve duygularını karşısındakine açmayı zor başarabilen kişiliği temsil eder.
U : Durgun görünümlü, çok ağır hareket eden, işlerini ağırdan alan bir profil çizen kişiliğin yansıması.
Ü : Başarıları devamlı engellenen kişiliğin temsilidir. Zorlu deneyimleri çağrıştırır.
V : Kendi içine dönük, umursamaz bir kişiliği ifade eder. ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ felsefesiyle hareket eden kişilik örneği.
Y : Geçmişteki izleri, üzüntü ve diğer olayları sürekli yaşarlar. Geçmişlerini asla unutmazlar ve güçlü bir kişilik yapısı gösterirler.
Z: Bilimsel açıdan başarılı, okumayı seven, akademik anlamda başarılı kişilik ifadesidir.
“Bebeğinize kolaylıkla isim seçebilmeniz için aktardığım bu bilgilere ek olarak, harflerin kombinasyonu ile de yüksek titreşimli isimler üretebilirsiniz. Örneğin; U,S, Ş,C,Ç,A,L,F harfleriyle aşk enerjisini; M,S,C, U,A ve O harfleriyle para enerjisini; K,F,S,Ş,T,M,Z,U,A harfleriyle iş ve kariyerde başarı enerjisini çekebilirsiniz. Tabii bu enerjileri kolaylıkla çekebilmek için soy isimdeki harflerin etkisini göz ardı etmemek gerekir.”
Kaynak:
Çocuklu Dünya
Ayşe Tolga