Patenti alınan cilveli kahve evde yapılabileceği gibi Manisa'da bulunan Yeni Han'da içilebilir. Bakır cezve ve ateş üzerinde pişirilen bu kahve gerçek Türk kahvesinden sunumu ve tüketiliş şekliyle ayrılır. Cilveli kahve bol köpüklü yapılır. Üzerine eklenen badem çekilmez, dövülür ve iri bırakılır. Bademlerin dibe çökmeme nedeni ise çifte kavrulmuş kahve çekirdeğidir.
Özellikle belirtmek gerekir ki badem toz gibi değil iri bir şekilde dövülüyor. Bu aşamada bıçaklı bir aletle öğütülerek değil, dövülerek parçalanması, bademin lezzetini daha da ortaya çıkarır
Cilveli Kahve Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 2 kahve fincanı su
- 2 Tatlı kaşığı Türk kahvesi (tepeleme)
- Şeker (Sade kahve seviyorsanız şeker eklemeyin orta şekerli kahve için her fincan için bir çay kaşığı şeker ekleyebilirsiniz)
Üzerine;
- Çifte kavrulmuş öğütülmüş badem
Yapımı
- Öncelikle cezveye kahve fincanıyla su ekleyin. Üzerine kahve ve şeker ekleyin.
- Çok fazla karıştırmadan pişmeye bırakın. (Köpüğü bol olması için)
- Fincanlara kahve köpüğünden alıp bir taşım daha pişirin ve kahveyi fincanlara paylaştırın.
- Üzerine çifte kavrulmuş bademleri ekleyin.
- Kahvenizi lokum, çikolata gibi sevdiğiniz yiyeceklerle servis edebilirsiniz.