Ceviz, yıllardır sevilerek tüketilen, yemek ve tatlılara katılarak lezzet veren çok sağlıklı bir besin kaynağı. Aynı zamanda antioksidan açısından da çok faydalı olan ceviz, sağlıklı kalmak için her gün bir avuç yenmeli. Yalnız şunu belirtmekte fayda var ki, cevizin yalnızca içi değil kabuklarındaki perdeler de çok yararlı.
Alzheimer ve kanser gibi stres sonucu oluşan ağır hastalıkların önüne geçen ve kalp rahatsızlıklarını tedavi eden cevizin perde denen iç kabuklarının faydaları neler olabilir?
Ceviz içi kabukları nasıl hazırlanır?
Ceviz içinin kabuklarını atmadan saklamanızı öneririz. Peki bu ceviz perdesi nasıl tüketilir?
Ceviz perdeleri için 1 fincan kadar su kaynatın.
Bir tutam ceviz içi kabuğunu, suyun içine atıp 2-3 dakika kırmızı bir renk alana kadar kaynamasını bekleyin.
Bu karışımın biraz demlenmesini sağlayın.
Kaynatılmış ceviz içi kabuklarından her gün 1 su bardağı içerek faydalarını görebilirsiniz.
Ceviz perdesinin faydaları neler?
Ceviz perdesinin başlıca faydaları şöyle:
- Öksürük ve balgam problemine iyi gelebilir.
- İçindeki omega 3, yağ yakımını sağlıyor. Kolesterolü dengeliyor ve kolesterol seviyesinin yükselmesine engel oluyor. Yüksek kolesterolü olanların tüketmesi tavsiye ediliyor.
- Bölgesel yağlanmalara iyi geliyor. Karın, göbek ve basenlerdeki fazlalıklar için düzenli tüketildiği takdirde yağların erimesine katkı sunuyor.