Cerrah ameliyatta 13 yaşındaki kızına hastanın kafatasında delik açtırdı: Hasta çalışamaz durumda!

Avusturya'da gerçekleşen bir ameliyat sonrası, 33 yaşındaki hasta hala çalışamıyor. Olayın perde arkasında ise şok edici bir detay saklı.

Avusturya'da, Graz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleşen bir ameliyatın ardından ortaya çıkan detaylar şok etkisi yarattı.

TRT'nin Sky News'den aktardığına göre Ocak ayında ciddi baş yaralanmaları nedeniyle hastaneye kaldırılan 33 yaşındaki bir adam, ameliyat sırasında beklenmedik bir durumla karşılaştı.

OPERASYONDA ŞAŞIRTICI DETAY

Ameliyatı yöneten cerrah, 13 yaşındaki kızına operasyona katılma izni verdi. İddiaya göre genç kız, hastanın kafatasında delik açtı. Her ne kadar operasyon sorunsuz geçse de, hasta hâlâ çalışamaz durumda. Graz savcılığı, cerrahi ekiple ilgili soruşturma başlattı.

HASTANEDE KRİZ

Nisan ayında isimsiz bir şikayet savcılığa ulaştı ve mağdur ancak Temmuz ayında bilgilendirildi. Olayın ardından hastane yönetimi, ameliyatı gerçekleştiren cerrah ve bir diğer uzmanı görevden aldı.

UZMANLARIN TEPKİSİ

Mağdurun avukatı Peter Freiberger, yaşananları "kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Travma cerrahisi uzmanı Manfred Bogner ise ameliyat odasında bu tür bir durumun yaşanmasına tepkisini dile getirdi.

Graz Üniversitesi Hastanesi'nden konuya ilişkin resmi bir açıklama bekleniyor.

Yaşam Haberleri