Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Barış Işık, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde iklim krizinin ciddiyetini ve yerel yönetimlerin alması gereken adımları ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi.
İKLİM KRİZİ EVLERİMİZE ULAŞTI
Işık, iklim krizine dikkat çekerek, "Artık iklim krizi kapımızda değil, evimizde. Son 20 yılda dünya genelinde yaklaşık 2 milyar insan bu krizin olumsuz etkileriyle mücadele etmekte, sorunlar yaşamaktadır." dedi.
KENT PLANLAMALARININ YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKİYOR
Şehir planlamalarının önemine vurgu yapan Işık, "Ulaşım planları, şehir planları ve İstanbul'daki deprem riski gibi kritik konuların gözden geçirilmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.
ULAŞIM VE ALTYAPI DÜZENLEMELERİ ÖNEM ARZ EDİYOR
Altyapı sistemlerinin iklim değişikliklerine duyarlı hale getirilmesi gerektiğini belirten Işık, "Yağış rejimlerine uyumlu altyapılar ve drenaj sistemlerinin güçlendirilmesi önemlidir." diye ekledi.
GLOBAL İKLİM KRİZİNE KARŞI KONGRE
Dünya Peyzaj Mimarları Birliği'nin İstanbul'da düzenleyeceği kongrenin, iklim krizine karşı alınacak önlemleri ve çözüm önerilerini masaya yatıracağını dile getiren Işık, "Dünya çapında 2 bin peyzaj mimarı, akademisyen ve liderin katılımıyla krizin etkileri tartışılacak." şeklinde konuştu.