Işkın otu K, A, E, B1, B2 vitaminleri, potasyum ve magnezyum mineralleri gibi önemli vitamin ve mineralleri barındırdığı için pek çok hastalığa şifa olur ve aynı zamanda koruma sağlar. Peki, ışkın otunun faydaları nelerdir ve nasıl tüketilir!
IŞKIN OTUNUN FAYDALARI
Işkın otu, içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral barındıran en şifalı bitkilerden biridir. Yüzyıllardır geleneksel bitkisel ilaç olarak kullanılan ışkın otunun en bilinen faydası, halsizliğe iyi geldiğidir. Ruh halini artıran ışkın otu, anksiyete ve depresyon için geçmişte de sıkça kullanılmıştır.
Işkın otu, sindirim sistemi sağlığını koruyan en şifalı bitkilerden biridir. Mide asidini dengeleyen ışkın otu, gaz ve mide bulantısı gibi sorunları rahatlatmada etkili sonuçlar verir. Antiviral, antikanser ve antibakteriyel olan ışkın otu, bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir.
Aynı zamanda balgam söktürücü özelliğiyle de bilinir. Işkın otunu aktarlarda ve doğal ürün satan yerlerde kolayca bulabilirsiniz. Hem yemek olarak tüketebilir hem de çayını hazırlayıp içebilirsiniz. Dilerseniz çeşitli yemeklere de ilave ederek tüketebilirsiniz. Şifa olsun!
NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Eğer bir hastalığınız varsa herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.