Canan Karatay önerdi.. Kış aylarında bundan yenmeliymiş.. * Bedavadan biraz pahalı

Canan Karatay tarafından önerilen karışımlar dikkat çekmeye devam ediyor. Bu kez Karatay turp gibi olmak için bakın neyi önerdi. İşte kış boyunca sizleri hastalıklardan koruyacak karışım.

Dünyanın büyük bir bölümünde havalar soğudu. Özellikle Avrupa şu günlerde kışı en derinden yaşıyor. Kısa bir süre sonra Türkiye'de de havalar giderek soğuyacak. Kış hastalıkları kapıyı çalacak. Bağışıklık sistemimizi güçlü kılmak için doğal besinler tüketmemiz gerekiyor. Canan Karatay tarafından önerilen gıdalar dikkat çekiyor.

Karatay özellikle kış aylarınca ''Kelle paça çorbası, işkembe çorbası, tarhana çorbası, lahana, lahana turşusu, turşu suyu ve turp'' gibi besinleri öneriyor.

Canan Karatay'ın hastalıklara karşı koruyan şifalı bir karışımını sizlerle paylaşacağız.

Turp kış aylarının en sevilen sebzelerinden biri. Salatalarımıza lezzet katan turpla ilgili daha önce duymadığımız bazı bilgiler var. Özellikle Canan Karatay tarafından da önerilen turp meğer şifa deposu bir sebzeymiş.

Kış aylarında çok daha fazla hasta oluyoruz. Soğuk algınlığı, grip aynı zamanda da öksürük gibi sorunlar bağışıklık sistemimiz zayıfladığında başımıza gelen rahatsızlıklar arasında yer alıyor.

TURP GİBİ OLMANIN YOLU

Canan Karatay'ın turp gibi olmak için turp yiyin açıklaması yeniden gündeme oturdu. Peki turpla hazırlanan karışım nasıl yapılıyor?

Sizler için tüm detayları derledik

NTV'de yer alan bir habere göre; Canan Karatay kış hastalıklarından korunmanın formülünü verdi ve açıklamasında “Kutu ve taze sıkılmış meyve suları çocukların ve bebeklerin alkolüdür. Şeker ve C vitamini aynı anda alındığında yararı değil zararı var. En doğal meyve zeytindir. Turp yiyin turp gibi olun” ifadelerine yer verdi.

BALLI TURP MUCİZESİ

Siyah turpla yapılan bu ballı turp mucizesini mutlaka deneyin. Eskiler hep yaparmış;

*İlk olarak orta boy siyah turpu yıkayın.


*Siyah turpun tepesini kesin ve içerisini dolma yapar gibi oyun, bu işlemi yaparken en alt kısmı delmemeye özen gösterin.

*Turpu bir bardağın üzerine yerleştirin (içilecek sıvı bardağa akacak) ve oyuğun içine bir Yemek kaşığı bal ekleyin.


Daha önce kestiğiniz turpun baş kısmıyla oyuğu kapatın ve 12 saat bekletin. Süre sonunda bardağa akan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.

NE İŞE YARIYOR?

Siyah turp, içerdiği kükürtlü bileşikler sayesinde böbrek ve safra kesesinde oluşabilecek taşlara karşı doğal bir çaredir.

Siyah turpun sayesinde böbrek ve safra kesesi taşlarından kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Siyah Turp, zengin lif kaynağı ile sindirim sürecini kolaylaştırır. Öte yandan gelişmiş sindirime yol açan safra fonksiyonunu geliştirerek vücudun genel sindirim sistemi hızını geliştirir.

Düşük kalorili olduğu için Diyet yapanlar için uygundur.

Haberciniz'in derlediği bilgilere göre; Siyah turp ayrıca grip ve soğuk algınlığına iyi gelir. Balgamı söküp atar aynı zamanda da bağışıklık sistemini çelik gibi yapar. Akciğerlere iyi gelen ballı turp mideyi de rahatlatmaktadır.

Kaynak: NTV- Haberciniz - Hürriyet - Halktv.com.tr

İlgili Haberler

Patates haşlarken bilmeniz gereken tüyo - Daha iyi pişmesini sağlıyor ve çabuk soyuluyor
Dibi tutan, lapa olan pilav kalmayacak! Aşçıların sırrını bulduk- Pilavı lezzetlendiren yöntem
İbn-i Sina'nın sirkeli tavsiyesi - Meğer tüm cildi yeniliyormuş- Deneyen faydasını görüyor

Yaşam Haberleri