Canan Karatay, Kilo Verseniz de Erimeyen Karın Bölgesi İçin Formülü Açıkladı: Kahvaltıda Yediğinizde Karnınızı Dümdüz Yapıyor...

Sağlıklı beslenme ve kilo verme yöntemleri üzerine tavsiyeleri ile tıp dünyasının 'aykırı' ismi olarak tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle kadınlarda karın bölgesinde yaşanan yağlanmayı eritecek besini açıkladı. Karatay, kahvaltıda tüketilmesi halinde karın bölgesine dümdüz yapan bu besin için "mutlaka tüketin" önerisinde bulundu.

Kilo vermek oldukça zorlu bir süreç olmasına karşın, birçok durumda verilen kilolar karın bölgesinde istenen erimenin yaşanmamasına neden oluyor.

Bu durum diyet ve spor yapan kişide motivasyon kaybına neden olurken, karın bölgesinde yağların nasıl yakılacağı ve düz bir karına sahip olmak için gerekenler Prof. Dr. Canan Karatay tarafından açıklandı.

Uzman doktor, özellikle kahvaltı öğününde bu besinin tüketilmesi halinde vücuttaki yağ yakma sürecinin hızlanacağını belirtirken, bölgesel yağlanmayı ortadan kaldıran besini tüm takipçilerine tavsiye etti.

KAHVALTIDA MUTLAKA BU BESİNİ TÜKETİN

Karatay tarafından kahvaltı öğünü diyet yapan kişiler için oldukça önemli olarak vurgulanırken, 'mucizevi kahvaltı' olarak adlandırılan bu kahvaltı rutininde en az 2 pişmiş yumurta yer almakta. Menemen, omlet ya da pastırmalı yumurta tercih edilebilir. Sabah kahvaltısında poğaça, açma ve simit gibi hamur işlerinin tüketilmemesi gerekiyor. 1 çay bardağı çayın yanında fındık, badem ve yer fıstığı gibi gıdalar yer aldığı zaman ise yağ yakma hızı çok daha yüksek seviyelere çıkmakta. Bunların yanı sıra dikkat edilmesi gereken bazı beslenme ve egzersiz kuraları da bulunuyor. İşte zayıflamak isteyenlerin uygulaması gerekenler:

GÜNDE 45 DAKİKA YÜRÜYÜŞ YAPIN

Günde ortalama 45 dakika kadar hafif ya da orta tempoda yürüyüş yapın. Bu aktivite vücudunuzu zinde tutacak ve gün içerisinde yağ yakma faaliyetinin kesintisiz şekilde devam etmesine yardımcı olacak.

3 ANA VE 3 ARA ÖĞÜN ŞEKLİNDE BESLENİN

Gün içerisinde 3 ana ve 3 ara öğün beslenmeyi alışkanlık haline getirin. Bu sayede sık sık ve daha az yemek tüketip daha hızlı kilo verebilirsiniz. Öğün atlamamaya dikkat etmelisiniz.

KARNINIZ ACIKTIĞINDA BUNU YAPMAKTAN UZAK DURUN

Karnınız acıktığı zaman bisküvi ve kek gibi bastırıcı gıdalar yemek yerine daha sağlıklı alışkanlıklar edinmeye özen göstermelisiniz. Su içmek, bir meyve tüketmek ya da sağlıklı kuruyemişler ile bastırmak en sağlıklısı olacaktır.

HİÇBİR YEMEĞİN KIZARTMASINI YEMEYİN!

Her yaşa ve fiziksel özelliğe ayrı beslenme programı bulunmaktadır. bu nedenle fiziksel özellikleriniz ile yaş aralığınıza uygun beslenme programlarını tercih etmeye özen gösterin. bu şekilde kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz. Ayrıca hangi yaş ve fiziksel özellik grubuna dahil olursanız olun, kızartma yemekleri hayatınızdan çıkarmak kilo vermenin kilit noktalarından biridir.

Yaşam Haberleri