Katkı maddelerinden arındırılmış, doğal yöntemler ile beslenilen diyetleri tavsiye eden Prof. Dr. Canan Karatay, yeni bir tavsiye ile gündem oldu.
DOĞAL YOLLARLA YAPILMIŞ LAHANA TURŞUSU ANTİBİYOTİKTEN BİLE GÜÇLÜ
Karatay, doğal yollarla yapılmış lahana turşusu ve turşu gibi fermente gıdaları tüketmenin probiyotik faydaları açısından önemini de vurguladı.
Anadolu'da sıklıkla tüketilen bu ürünün uzun yaşamın sırlarından biri olduğunu belirten Karatay, lahana turşusu hakkında "Bunu yiyen dinç olur, 95 yaşına kadar yaşar" dedi.
Vücut içerisinde doğal olarak bulunan iyi, canlı maya ve bakterilerden oluşan probiyotikler, lahana turşularında bolca bulunmakta.
Beslenme endüstrisinin milyarlarca dolara ulaşması üzerine çok sayıda yanıltıcı bilginin dolaşımda olduğunu belirten Karatay, kurban bayramına ilişkin ise "Kavurmayı yağı ile beraber yemelisiniz. Kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. 95 yaşına kadar yaşarsınız" diyerek tartışma konusu olmuştu.