Buzdolabına koyulmaması gereken yiyecekler açıklandı

Taze kalması için bazı yiyecekler buzdolabına koyulur ancak bunun yapılmaması gerektiği ortaya çıktı.

Buzdolabı, doğru besinlerin içerisine yerleştirilmesi sonucunda o besinlerin ömrünü etkiler.

Profesör Amparo Gamero, dört yaygın besinin neden buzdolabında saklanmaması gerektiğini duyurdu.

Bazı besinlerin soğuk alanda muhafaza edilmesinin yapısını bozacağı; tadı ve dokusunu değiştirebileceğini belirtti.

HANGİ BESİNLER BUZDOLABINA KOYULMAMALI?

Buzdolabında saklanmaması gereken 4 besin şöyle sıralandı:

  1. Sarımsak
  2. Muz
  3. Ekmek
  4. Çikolata

Prof. Gamero bu durumun nedenini şu ifadelerle açıkladı:

1. SARIMSAK

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak soğuk bir alanda bırakıldığında yumuşar ve küflenebilir.

2. EKMEK

Ekmeği buzdolabının içinde saklamanın ekmeğin tazeliğini koruyacağı belirtilse de yanlıştır. Ekmeğin içindeki nişasta kristalleşir ve bu durum sonucunda ise ekmek sertleşip bayatlamasına sebep olur.

3. ÇİKOLATA

Buzdolabında çikolatanın yumuşak yapısı ve kreması etkilenecektir. Ani sıcaklık değişimlerinin çikolatanın dokusunu değiştirebileceğini ifade eden Prof. Gamero, doğrudan ışık almayan ve çok soğuk olmayan yerlerde saklanması gerektiğini aktardı.

4. MUZ

Profesör, muzun besin değeri yalnızca dışarıda korunabileceği için buzdolabında saklanmaması gerektiğini belirtti. Muzun tam olarak olgunlaşabilmesi için ortam sıcaklığında olması gerektiğine dikkat çekerek dolaba koyulan muzun daha sert ve tatsız olmasına neden olabileceğini aktardı.

Yaşam Haberleri