Bursa'da ilginç yöntem! Mahalle çeşmesinden su doldurmak için kart sistemi kurdular

Bursa'nın İnegöl ilçesinde mahalle sakinleri çeşmeden bidonlara su doldurup satanlara karşı kartlı çeşme uygulaması başlattı.

İnegöl ilçesinin Muratbey Mahallesi’nde su kaynaklarının azalması ve mahalle sakinlerinin suya erişiminde yaşanan sorunlar nedeniyle 'kartlı çeşme' uygulaması hayata geçti. Mahallenin su kaynaklarının azalması ve dışarıdan gelenlerin suyu bidonlara doldurup satmaları mahalleliyi rahatsız etti.

ELEKTRONİK SİSTEM KURULDU

90 haneli ve 360 nüfuslu mahallede, meydandaki 2 çeşmenin suyunun azalması üzerine elektronik sistem kuruldu. Bu sistemle, mahalle sakinleri muhtarın verdiği kartları kullanarak çeşmeden su alabiliyorlar. Kartı cihazın üzerine okutmak suretiyle suyun akışı sağlanıyor ve böylece bidonlarını doldurabiliyorlar.

HIRSIZLIK ENDİŞESİ RAHATSIZLIK YARATTI

Muhtar Murat Balcıelmas, su kaynaklarının azalması ve dışarıdan gelenlerin suyu satmak amacıyla doldurmaları nedeniyle bu uygulamaya geçildiğini belirtti. Balcıelmas, mahallede suyun düzenli akışını sağlamak ve dışarıdan gelenlerin suyu kullanmalarını engellemek amacıyla bu sistemi kurduklarını ifade etti. Ayrıca, mahalleye dışarıdan su almak için gelenlerin de köy içinde hırsızlık yapma olasılığından endişe duyduklarını dile getirdi.

Misafirlere de emanet kart verildiğini belirten Balcıelmas, mahalle giriş ve çıkışında bulunan iki çeşmeden mahalle dışından gelenlerin de su alabileceklerini söyledi.

Yaşam Haberleri