Marul, buzdolabına koymadan önce uygun şekilde hazırlamazsanız, kısa bir süre - kelimenin tam anlamıyla birkaç gün - tazeliğini koruyacaktır. Marul, su içeriği çok yüksek olan, bakterileri çekebilen ve sonunda küflenebilen bir üründür. Sadece beş dakikalık bir numara, yapraklarınız için onları taze tutacak mükemmel koruyucu tabakayı oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Bu yöntem sadece marul için değil aynı zamanda diğer sebzeler için de (örneğin ıspanak için) işe yarar. Bu sayede birkaç hafta taze kalabilirler.
Marulun çabuk bozulmasını önlemek için onu su ve az miktarda beyaz sirkeden oluşan bir solüsyona batırabilirsiniz. Sirke, sebzelerin tadını etkilemeden, bakteri ve kirlerin temizlenmesine yardımcı olan, marulun tazeliğini uzatan sıvıdır. Öncelikle marulun üst kısmını kesip musluğun altında iyice durulamanız ve ancak daha sonra marulu yaklaşık 60 mililitre sirke içeren bir kaseye batırmanız gerekir. Marulu yaklaşık iki dakika bekletin, ardından yaprakları tekrar yıkayın, böylece hiçbir kir kalmaz.
Marulu buzdolabına koymadan önce tamamen kuru olduğundan emin olun çünkü nem de bozulmasına neden olabilir. Yaprakları kağıt havlu üzerine koyarak kurutabilirsiniz.
Sebzeleri buzdolabında saklama kuralları
Diğer tüm sebzeleri saklarken bazı genel kurallar geçerlidir:
Sebzeleri yıkanmadan saklayın - Meyve ve sebzeleri buzdolabına koymadan önce yıkamamak en iyisidir. Nem, taze yiyeceklerin çabuk bozulmasına neden olur.
Yeşil bitkileri suya koyun - maydanoz, dereotu ve diğer otlar buzdolabında hızla solar. Bunu önlemek için kökleri kesip yeşil baharatları bir bardak suya koyun, ardından buzdolabına koyabilirsiniz.
Muzları ve domatesleri ayırın - bazı meyve ve sebzeler etilen yayar ve bu da diğer taze yiyeceklerin olgunlaşmasını hızlandırır. Bunlar arasında örneğin elmalar, muzlar, domatesler, avokadolar bulunur. Bunları ayrı ayrı saklamak daha iyidir, o zaman buzdolabındaki "komşularının" olgunlaşmasına neden olmazlar.
Kök sebzelerin üst kısımlarını kesin - pancar, havuç, şalgam, turp, turp - satın aldıktan sonra üst kısımlarını keserseniz hepsi buzdolabında uzun süre saklanabilir.
Ancak kök sebzeleri soymamalısınız - bunu pişirmeden hemen önce yapmak daha iyidir. Yani örneğin havuçlar buzdolabında yaklaşık iki hafta dayanabilir.