Bu yiyecekleri sakın tekrar ısıtmayın: Zehirliyor...

Günlük olarak tükettiğimiz bazı yiyecekler tekrar ısıtıldıktan sonra güvenli olmayabilir. Pek çok yemeği sonradan tüketmek adına tekrar ısıtabiliriz. Ancak bazı besinleri tekrar ısıtmak zehir saçıyor. İşte tekrar ısıtılmaması gereken o besinler

Artık yiyecekler, günün belirli saatlerinde ani açlık sancıları sırasında bir değerlendirme olarak tüketilebilir. Tek yapmanız gereken, yemek pişirmek için fazladan bir dakika harcamak zorunda kalmadan onları yeniden ısıtmak ve tadını çıkarmaktır. Yemek pişirmek yerine olan yemekleri tekrar ısıtmak bir kaçıştır.

Ancak bazı yemekleri tekrar ısıttığınızda artık yemenin güvenli olup olmadığını hiç merak ettiniz mi? Pekala her gün tükettiğimiz bazı yiyecekler, besin değerlerini kaybetme eğiliminde oldukları için tekrar ısıtıldıktan sonra o kadar güvenli olmayabilir. Böylece de vücudumuz için tehlike unsuru oluşturabilir.

TAVUK

Tavuk ve diğer kümes hayvanları, yumurtalarda olduğu gibi standart olarak belirli bir miktarda salmonella maddesine sahiptir. Bu özellikle gıdanın tüm alanlarına nüfuz etmeyen mikrodalgalarda yeniden ısıtmada bir sorun teşkil edebilir. Bu durum yiyeceğin bazı bölümlerinin diğerlerinden daha hızlı piştiği anlamına gelir.

Özellikle tavukta, içinin ve dışının eşit şekilde ısınmasını sağlamak için eti sıkça çevirmek önem taşır. Tavuğun yeniden ısıtılması genel olarak tavsiye edilmez. Çünkü kırmızı etten daha yüksek protein yoğunluğuna sahiptir. Yeniden ısıtıldığında da maalesef ki proteinler farklı şekilde parçalanır ve mideyi bozabilir. Tavuk etini mutlaka aynı gün tüketin. Pirinç de tekrar ısıtılmamalıdır.

Yaşam Haberleri