Bu popüler balık türünün kansere yol açtığı ortaya çıktı

Kanser, dünya çapında hala önde gelen ölüm nedenlerinden biri olmaya devam eden bir hastalıktır. Bilim insanları bir tedavi bulmaya çalışıyor ancak beslenmenizden bazı besinleri çıkararak hastalanma riskinizi azaltabilirsiniz. Bir balık türünün kansere yol açabildiği ortaya çıktı.

Uzman mümkün olduğunca tuzlu balıktan kaçınmanızı ve diyetinize çok sık eklememenizi öneriyor. Tuzlu balığın bilinen bir kanser nedeni olduğunu söylüyor.

Bu tür balıkların marine edilerek, tuzlanarak (kuru tuzlama dahil) ve bu yöntemlerin bir arada kullanılmasıyla hazırlandığını belirtiyor.

Balıkları tuzlamak yaygın bir uygulama ve çeşitli yiyecekleri muhafaza etmenin geleneksel bir yolu olsa da, doktorlar bu yemeği "grup 1 " kanserojen olarak sınıflandırıyor.

Bu listeye salam ve sosis gibi işlenmiş etler de dahildir.

Beslenme uzmanı, balıkların uzun süreli saklanmak üzere tuzlanması sırasında, bu tür yiyecekleri tüketen kişilerde kansere yol açabilen kanserojen yan ürünlerin oluştuğunu belirtiyor. Kanserojen, kansere neden olabilen bir maddedir. Aşırı tütsülenmiş, tuzlanmış ve salamura edilmiş gıdaların kanser riski taşıdığını söyledi.

Yaşam Haberleri