Baharatları saklamak için kullanılan cam kaplar güzel ve düzenli görünebilir ancak baharatları çok uzun süre saklamak tat ve koku yoğunluğunu azaltabilir. Baharatlarınızın renginin değiştiğini ve daha çok koktuğunu veya hiç kokmadığını fark ederseniz , onları atmanın zamanı gelmiş demektir. Yani çoğu baharatın raf ömrü iki ila üç yıldır.
Uzmanlar baharatlar için asla şeffaf kap kullanmamamız gerektiği konusunda uyarıyor. Baharatlar dışardan ışık ve ısı almamalı. Baharatların lezzetini ve dokusunu korumak istiyorsanız her zaman hava geçirmez , opak veya seramik kaplarda saklanmalıdır.
Baharat poşetlerinin kullanılması tavsiye edilir çünkü bu, ürünün uzun ömürlü olmasını, oksidasyondan korunmasını ve kuru ve taze kalmasını sağlar. Uzmanlar ayrıca baharatların fırın, bulaşık makinesi gibi ısı kaynaklarından uzak tutulmasını da öneriyor.