Bu meyvelerin tohumlarını atıyorsanız yazık! En az tohumları da kendi kadar değerli:

Birçok meyvenin tohumları faydalı maddeler içeriyor:

Üzüm

Üzüm çekirdeğinin acı tadı nedeniyle pek çok kişi çekirdeksiz çeşitleri tercih ediyor. Ancak bu karakteristik acı tat, tohumların, kolajen proteininin sentezini hızlandıran (bu da kaslar, kemikler ve cilt için faydalıdır) çok sayıda flavonoid içerdiğini gösterir. Ayrıca flavonoidler antioksidan ve antiinflamatuar özellikleri sayesinde Alzheimer gibi hastalıkların başlangıcını geciktirmeye yardımcı olur. Üzüm çekirdeği çoklu doymamış yağ asitleri bakımından yüksektir. Ayrıca ek bir E vitamini, potasyum, magnezyum, demir, çinko ve klor kaynağıdırlar. Ancak yine de faydaları en üst düzeye çıkarmak için tohumların iyice çiğnenmesi ve bütün olarak yutulmaması gerekir. Bu meyveleri yiyin ve yaz boyunca en iyi formda olacaksınız

Nar

Pek çok kişi, bu en sağlıklı meyveyi tam olarak tohumları nedeniyle diyetlerinden çıkarmıştır. Bir nar, lezzetli bir posa ile çevrelenmiş 400-700 küçük taneciktir. Her birini emmek yarım gün sürecektir. Aynı zamanda nar yetiştirilen ülkelerde emmeyle vakit kaybetmeden doğrudan çekirdeğiyle birlikte tüketilmektedir. Nar tohumları polifenollerin yanı sıra tanenler, kersetin ve antosiyaninler açısından da zengindir. Kalp fonksiyonu için harikadır. Bir bardak nar çekirdeği aynı zamanda günlük C vitamini değerinizin neredeyse üçte birini içerir. K vitamini daha da fazladır. Beslenme uzmanları nar tanelerinin mideyi güçlendirdiğini iddia ediyor.

Kivi

Kivi tohumları cilt, saç ve tırnaklar için faydalı olan E vitamini içerir. Ve omega-3 yağ asitleri iltihapla savaşmaya yardımcı olur. Bununla birlikte, kiviyi çekirdeksiz yemek pek mümkün değildir .

Karpuz

Karpuz posasındaki her bir çekirdeği çıkarmak için çok fazla zaman harcamanıza gerek yok. Sonuçta bunlar vücut için yararlı maddelerden oluşan bir hazinedir. Karpuz tohumları, biyolojik olarak kullanılabilir formda ve inanılmaz derecede asimilasyona sahip magnezyum, demir, çinko içerir -% 85-90. Tohumlar ayrıca sindirim için çok faydalı olan lif ve proteinleri de içerir. Ancak tohumlardan en fazla faydayı alabilmek için iyi çiğnenmeleri gerekir. Ayrıca karpuzdan ayrı olarak önceden kurutularak da yenilebilir.

Kavun

Kavun çekirdeği sade olarak da yenilebilir. Yine de kendinizi kaptırmayın, kelimenin tam anlamıyla günde 2 g yeterlidir. Kavun çekirdeği protein, fosfor, potasyum, A ve B vitaminleri içerir. Sindirime faydalı enzimler vardır ve pektin çevremizde çok önemli olan ağır metallerin ve pestisitlerin vücuttan atılmasını sağlar. Tohumları iyice çiğnediğinizden emin olun. Elbette onları bütün olarak yutabilirsiniz, ancak o zaman tüm değerli enzimleri ve vitaminleri alamazsınız ve tohumlar doğal bir müshil rolü oynayarak hızla vücuttan atılır.

Yaşam Haberleri