Çilekli limonata tek yudumuyla bile içinizi ferahlatacak enfes bir lezzet olarak biliniyor. Evde yapılan çilekli limonatanın tadı dışarıdan alınanlardan çok daha lezzetli oluyor.
MALZEMELER
- 3 adet limon
- 1 adet portakal
- ½ su bardağı toz şeker
- ½ su bardağı ılık su
- 350 gr. çilek
- 1 litre su
- Buz
TARİF
- Limonata özütü için;
- Limonların kabuklarını rendenin ince tarafında rendeleyin.
- Beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin, acılaştırabilir.
- Rendelediğiniz kabukları bir karıştırma kabının içerisine alın.
- Üzerine toz şekeri ilave edip elinizle şeker iyice sulanana kadar iyice ovun.
- Tüm bu karışımın üzerine suyu ilave edin ve iyice karıştırın.
- Kabuklarını rendelediğiniz limonların suyunu sıkın ve karışıma ilave edip karıştırın.
- Çilekli limonata için;
- Çileklerin yapraklı kısımlarını temizleyin ve parçalayıcınızın haznesine alın.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice çekin.
- Limonata özütünüzün üzerine bir süzgeç koyun.
- Çilek pürenizi içerisine koyup bir kaşık yardımıyla süzgeçten geçirerek limonata özütünüzün içerisine ilave edin.
- Üzerine su ve buz ilave edip karıştırın.
- Bardaklarınızı dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.