Bu içeceklerle o kötü soğuğu sonsuza kadar unutacaksınız!

Görünüşünün hiçbir nedeni yokmuş gibi görünse bile, her insan her an soğuk algınlığına yakalanabilir. Bu, özellikle soğuk dönemlerde, sık sık donduğumuzda veya ayaklarımız ıslandığında meydana gelir. Ancak bu 10 harika içecek, soğuk algınlığının ilk belirtilerinde yok edilmesine yardımcı olacaktır. Önemli olan gecikmemek. Ve bu aynı zamanda mükemmel bir önlemedir! Mutlaka not alın.

1. Maden suyu ile sıcak süt. Bu ilaç, balgamın giderilmesini teşvik ettiği için özellikle öksürük için faydalıdır. Maden suyu alkali olmalıdır .

2. Seyreltilmiş deniz topalak şurubu.

Üst solunum yollarının inflamatuar hastalıklarına yardımcı olur. Deniz topalakını (meyve suyu, deniz topalak şurubu) sıcak (ama çok sıcak değil) suyla seyreltip biraz soğumaya bırakıyoruz, limon suyunu sıkıyoruz. Limon, deniz topalakının kokusunu ve tadını azaltır, lezzetli ve sağlıklı hale gelir.

3. Ballı ve limonlu ılık çay

1 çay kaşığı ilavesiyle zayıf siyah veya yeşil çay çok faydalıdır. bal (balın antiinflamatuar ve bakteri yok edici etkileri vardır ve ayrıca birçok faydalı mineral, eser element ve vitamin içerir) ve limon suyu.
C vitaminini korumak için kaynar suya değil, hafifçe soğutulmuş çaya limon eklemek önemlidir.

4 . Ahududu meyveleri ve ıhlamur çiçekleri içeren çay
Ahududu meyveleri ve ıhlamur çiçeği, belirgin terletici ve antiinflamatuar özellikleriyle ayırt edilir. Ayrıca ahududu çaya lezzetli bir aroma ve olağanüstü bir tat verir. Çaya kurutulmuş ahududu eklemek en faydalısıdır ancak reçel ve ahududu yapraklarını da kullanabilirsiniz.

5. Kuşburnunun kaynatılması

Kuşburnu ideal bir C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda idrar söktürücü ve kolleretik etkiye sahiptir.
İnfüzyonun hazırlanması: öğütün (bir ezici kullanabilirsiniz) 3 yemek kaşığı. kuru meyveler, 0,5 litre kaynar su dökün ve gece boyunca termos içinde bırakın. Sabahları yemeklerden 30 dakika önce günde 4 defa 1/2 bardak süzün ve için. İnfüzyona bal veya Cahor ekleyebilirsiniz.

6. Kurutulmuş meyve kompostosu. Kurutulmuş meyvelerin kaynatılmasının soğuk algınlığı üzerinde genel bir güçlendirici ve yumuşatıcı etkisi vardır.
100 gr kuru meyveyi ayırın, büyük meyveleri kesin. Tüm kurutulmuş meyveleri ılık suyla iyice durulayın. Önce elmaları ve armutları yumuşayana kadar 30 dakika pişirin, şekeri (1 litre suya 3 yemek kaşığı), ardından kayısı ve kuru erikleri ekleyin ve son olarak pişirmenin bitiminden 5 dakika önce kuru üzüm ve kuru kayısıları ekleyin. Bitmiş kompostaya limon veya portakal suyu ve bal ekleyebilirsiniz.

7. Limonlu zencefil çayı. Bu içecek içinizi ısıtacak ve soğuk algınlığını hafifletecek: 1 bardak sıcak suyu 1 yemek kaşığı ile karıştırın. bal, 1 yemek kaşığı. limon suyu, 0,5 çay kaşığı. doğranmış zencefil kökü ve bir tutam tarçın. Çayınıza biraz kuru ezilmiş nane yaprağı ekleyebilirsiniz.

8. Papatya çayı

Papatya hafif bir antiinflamatuardır. Ihlamur ve bal ile birlikte iyi bir soğuk algınlığı ilacıdır.
Çay yapmak: 1 çay kaşığı alın. Papatya çiçeği ve ıhlamur çiçeği, 1 bardak kaynar su ile demlenir, 20 dakika bekletilir, süzülür. Yemeklerden önce günde 3 defa 1/3 bardak içilir. Bal ekleyebilirsiniz.

19. Kızılcık suyu (yaban mersini). Kızılcık ve yaban mersini soğuk algınlığı tedavisinde vazgeçilmezdir. Bunlar bakteri yok edici özellikleri bakımından benzersiz ürünlerdir. Ayrıca idrar söktürücü ve antiinflamatuar etkiye sahiptirler.

Yaşam Haberleri