Bu içecek asırlık Japonların sırrı

Beslenme uzmanı sağlığınızı uzun yıllar korumak için Japon asırlıkların örneğini takip etmenizi tavsiye ediyor. Düzenli olarak uzun ömürlülüğü destekleyen özel bir içecek içiyorlar. Uzman, asırlık Japonların içeceğinin yaşlılığa bağlı birçok hastalığa karşı koruma sağladığını ekliyor.

Bu içecek mutfağınızda mutlaka bulunacağından emin olduğunuz yalnızca üç malzemeyle yapılıyor. Ancak hazırlanması kolay olmasına rağmen oldukça sağlıklıdır. Zerdeçal, limon suyu ve zencefilden hazırlanır. Dr. tarifi paylaşıyor ve içeceğe eklenen iki popüler baharatın faydalarını ortaya koyuyor.

JAPON ASIRLIKLARIN İÇTİĞİ UZUN ÖMÜRLÜ İÇECEK NASIL HAZIRLANIR?

Uzman, hazırlanması için aşağıdaki bileşenlerin gerekli olduğunu paylaşıyor:

  • 1/4 çay kaşığı zerdeçal;
  • 1 yemek kaşığı limon suyu;
  • bir parça zencefil kökü;
  • 200 ml su;

Bir bardak sıcak suya zerdeçal, limon suyu ve bir parça zencefil ekleyip birkaç dakika kaynattıktan sonra içecek içime hazır hale gelir. Kalbin çalışmasına olumlu etkisi olan, bağışıklığı artıran ve vücut hücrelerini erken yaşlanmaya karşı koruyan bileşenler içerir. Doktor şifalı içeceğin haftada en az üç kez içilmesini tavsiye ediyor.

"Limon, vücudu kalp, kan damarları, idrar ve sindirim sistemi hastalıklarının yanı sıra onkolojik hastalıklardan koruyabilen birçok antioksidan bileşik ve C vitamini içerir" diyor .

ZENCEFİLİN FAYDALARI

  • Zencefil antioksidanlar açısından zengindir ve belirli kanser türlerinin riskini azaltır. Bu kök binlerce yıldır çeşitli ağrılar, soğuk algınlığı, mide bulantısı, kolit ve sinir sistemi bozukluklarının tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Obeziteyle mücadeleye yardımcı olur ve vücut kitle indeksini azaltır ve bu eylemler, kandaki ani insülin salınımındaki azalmanın arka planında gözlenir. Baharat yerken kalori yakma süreci devreye giriyor, böylece kilo çok daha hızlı normale dönüyor.
  • Eklem ve omurga hastalıklarına yardımcı olun. Zencefilin antiinflamatuar etkisi vardır. Kıkırdak tahribat oranını azaltır ve iyileşmesini destekler;
  • Kan şekerinin düşürülmesi. Bitki antidiyabetik özelliklere sahiptir. Tip 2 diyabette periferik kan şekerini %10-20 oranında azalttığı (düzenli tüketimle) gösterilmiştir;
  • Kalp ve kan damarları üzerinde faydalı etki. Zencefil sayesinde felç ve kalp krizi riski azalır. Baharat, kolesterolü normalleştirir ve aynı zamanda kardiyovasküler hastalıkların gelişiminde ortaya çıkan spesifik inflamasyon belirteçlerini de azaltır;
  • Geliştirilmiş beyin aktivitesi. Zencefilin sinir sistemine faydaları uzun süredir kanıtlanmıştır. Alzheimer hastalığını önlemek, erken yaşlanmayı önlemek ve bilişsel işlevlerdeki bozulmayı geciktirmek için kullanılması tavsiye edilir.

ZERDEÇALIN FAYDALI ÖZELLİKLERİ

  • Zerdeçal bağırsak fonksiyonunu iyileştirir, kronik ishal, şişkinlik, ülseratif kolit ve gastrointestinal sistemin diğer hastalıklarına yardımcı olur.
  • Ayrıca baharat bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanserle savaşır. Zerdeçalın tıbbi özelliklerinin anahtarı kurkumin kimyasal bileşiğidir.
  • "Kurkuminin etkinliğini kanıtlayan birçok yayınlanmış bilimsel makale var. Kronik inflamasyonun birçok yaygın hastalığa katkıda bulunduğu gösterilmiştir. Kurkuminin güçlü bir anti-inflamatuar etkiye sahip olduğu ortaya çıktı. Bazı antiinflamatuar ilaçlar kadar güçlü, hatta onlardan daha etkili” diyor uzman.
  • Zerdeçal beyni koruma özelliğine sahiptir. Demans ve alzheimer hastalığı gibi bilişsel bozukluklar genellikle bir tür büyüme hormonu olan beyin kaynaklı nörotrofik faktör (BDNF) düzeylerinin azalmasıyla ilişkilidir. Beslenme uzmanı, "Araştırmacılar kurkuminin bu faktörün seviyeleri üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu ve bazı beyin hastalıklarının veya yaşa bağlı beyin fonksiyonundaki azalmanın tedavisinde yardımcı olabileceğini buldu" diyor.

Yaşam Haberleri