1. Elma
Böcek ilacı kullanılmadan yetiştirilen elmaları satın almaya çalışın. Elmalar kan şekerini, kan basıncını ve kolesterolü normalleştirir. Aynı zamanda iyi bir C vitamini, potasyum, lif ve antioksidan kaynağıdır.
2. Havuç
Havuç cilde, görmeye, ağız boşluğuna, kolesterole, kan basıncına, kalp-damar sistemine, bağışıklığa, sindirime iyi gelir ve hatta kansere karşı korur! Ve tüm bunlar içerdiği beta-karoten, lif, vitaminler (A, C, E, K, B8), eser elementler (potasyum, bakır, manganez, demir) ve antioksidanlar sayesindedir.
3. Pancar
Pancar mükemmel bir A ve C vitamini, eser elementler (kalsiyum, manganez, potasyum, demir), folik asit ve lif kaynağıdır. Antioksidanlar açısından zengindir ve kan basıncını düşürebilir, belirli kanser türlerini önleyebilir, atletik performansı artırabilir ve demansa karşı koruma sağlayabilir. Kalorisi de düşük olduğundan kilo vermek için pancar yiyebilirsiniz.
4. Yaban mersini
Yaban mersini güçlü antioksidanlar ve çözünür lif içerir. Kan şekerini optimize eder ve kötü kolesterolü azaltır. Ayrıca bu mucize meyveler bol miktarda C ve K vitaminleri ile manganez içerir. Sizi daha ince ve daha güzel yapacak 12 sağlıklı yiyecek
5. Fındık
Ceviz, badem, fındık, yer fıstığı - ne istersen! Çok fazla protein, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve eser elementler içerirler. Kuruyemişler kötü kolesterolü düşürür, kilo kaybını teşvik eder, iltihabı azaltır, kalp krizlerini ve felçleri önler ve sindirimi uyarır.
6. Bitter çikolata
Günde sadece 30-60 gram bitter çikolata, kan basıncını ve kötü kolesterolü düşürmenize, kalp hastalıklarına karşı korunmanıza, cildinizi UV ışınlarından korumanıza ve beyin fonksiyonlarını iyileştirmenize yardımcı olacaktır. Bitter çikolata lif, demir, manganez, bakır, potasyum, fosfor, çinko, selenyum ve magnezyum içerir. Aynı zamanda endorfin salgıladığı için ruh halinizi de iyileştirir.
7. Yulaf ezmesi
Yulaf ezmesi, protein ve çözünür lif, manganez, fosfor, çinko, selenyum, demir ve B vitaminleri açısından zengindir.Sindirimi kolaylaştıran, kötü kolesterolü ve kan şekerini düşüren, kilo kaybına yardımcı olan ve kabızlığı gideren ideal bir kahvaltıdır.
8. Armutlar
Armut 40 yaşın üzerindeki insanlar için iyidir çünkü bol miktarda çözünebilir lif, C vitamini, folik asit, potasyum ve antioksidan içerir. Ayrıca kan şekeri seviyelerini normalleştirir ve diyabeti önlerler!
9. Kiraz
Kirazın portakaldan 65 kat daha fazla C vitamini içerdiğini biliyor muydunuz? Ama bu bir antioksidandır! Ayrıca kirazlarda bol miktarda A ve B vitamini, diyet lifi, demir ve kalsiyum bulunur. Sindirime iyi gelir, kötü kolesterolü düşürür, kan şekerini normalleştirir ve kilo kaybını teşvik eder.
10. Kayısı
Kayısı 40 yaş üstü insanlar için ideal bir besindir: Yumuşaktır, tatlıdır ve en güçlü antioksidan olan E vitaminini içerir. Kuru kayısı ayrıca kansızlığa yardımcı olan demir içermesi nedeniyle de faydalıdır. Kayısı aynı zamanda cilde, tansiyona ve sindirime de iyi gelir.
11. Çilek
Mevsimin en popüler meyvelerinden biri olan çilek, güçlü bir yaşlanma karşıtı antioksidan olan C vitamini açısından zengindir. Ayrıca lif, K vitamini, manganez, magnezyum, potasyum ve folat açısından da zengindir. Çilek kötü kolesterolü düşürür ve kalbi güçlendirir.
12. Sarımsak
Sarımsak en faydalı yaşlanma karşıtı ajanlardan biridir. Antimikrobiyal, antiviral ve antifungal özelliklere sahip olduğundan soğuk algınlığı ve enfeksiyonların tedavisinde faydalıdır. Ayrıca sarımsak kalp-damar sağlığını iyileştirir, kan basıncını düşürür, kansere karşı korur, kan şekerini normalleştirir ve demans belirtileriyle savaşmaya yardımcı olur.
13. Brokoli
Brokoli, E ve C vitaminleri formunda birçok antioksidan içerdiğinden vücudu temizlemek için mükemmel bir besindir. Osteoporoz, kanser ve obeziteye karşı koruduğu için özellikle 40 yaş üstü kişiler için faydalıdır. Brokoli aynı zamanda gözlere ve cilde de faydalıdır.
14. Kuşkonmaz
Kuşkonmaz, yüksek likopen içeriği nedeniyle prostat bezini koruduğu ve prostat kanserini önlediği için özellikle 40 yaş üstü erkekler için faydalıdır. Elbette kadınlara da iyi gelir: Kuşkonmaz lif ve A vitamini açısından zengindir. Bu sebze kötü kolesterolü düşürür, göz sağlığını iyileştirir ve bağışıklık sistemini uyarır.
15. Ispanak
Ispanak çiğ olarak yenebilir ancak pişirildiğinde besin değeri artar. Ispanak bir düzineden fazla antioksidan, A, C ve K vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, manganez, çinko ve selenyum içerir. Görme, kemik, cilt ve bağışıklığı güçlendirirken kanser, kalp hastalıkları, diyabet ve nörolojik hastalıklara karşı korur.